Şeful PSD-ist al CJ Iaşi minte: MAE nu a blocat spitalul modular, turcii au făcut-o

marți, 28 iulie 2020, 08:00
2 MIN
 Şeful PSD-ist al CJ Iaşi minte: MAE nu a blocat spitalul modular, turcii au făcut-o

Firma turcă SDI Global LLC nu a respectat condiţiile legale pentru obţinerea de vize pentru toţi angajaţii săi, astfel încât aceştia să poată veni în România pentru a monta spitalul modular achiziţionat de Consiliul Judeţean Iaşi. 

Acesta este răspunsul pe care Ministerul Afacerilor Externe (MAE) l-a furnizat urmare a solicitării Newsweek România de a clarifica motivele pentru care componentele spitalului stau nedescărcate în tiruri, în localitatea Leţcani, din apropierea municipiului Iaşi. Pe 21 aprilie a.c., lunii aprilie a.c., Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a semnat contractul de achiziţie a unui spital modular, în urma unei licitaţii câştigate de compania SDI Global LLC din Turcia.

Valoarea contractului este de 13,2 milioane de euro. Unitatea spitalicească mobilă este formată din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni şi va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă.

Termenul de livrare a noului spital a fost stabilit la 20 de zile din momentul semnării contractului de achiziţie. Furnizorul s-a obligat ca, în termen de 7 zile din momentul livrării, să instaleze, să pună în funcţiune şi să obţină toate avizele necesare de la Ministerul Sănătăţii. Garanţia oferită este de 24 de luni pentru tot ansamblul şi echipamentele medicale livrate.

Achiziţia a fost făcută prin intermediul Asociaţiei Intercomunitare Euronest, cu bani de la Consiliile Judeţene Iaşi şi Neamţ, care vor putea să-şi recupereze investiţiile din fondurile europene alocate României. Unitatea medicală va fi amplasată în zona localităţii ieşene Leţcani, pe DE 585, în incinta Parcului industrial TransAgropolis.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Comentarii