De Business

Punem punctul pe știi

Șeful Revolut, Nik Storonsky, a renunțat la cetățenia rusă. Tatăl lui, director în Gazprom, e sancționat de Ucraina

marți, 01 noiembrie 2022, 09:03
1 MIN
 Șeful Revolut, Nik Storonsky, a renunțat la cetățenia rusă. Tatăl lui, director în Gazprom, e sancționat de Ucraina

Principalul fondator și CEO-ul aplicației financiare Revolut, Nikolai Storonsky, „a renunțat la cetățenia rusă de ceva vreme”, a precizat compania fintech, după ce presa internațională a relatat că tatăl lui, director al institutului de cercetări al companiei ruse Gazprom, a fost pus de autoritățile de la Kiev sub sancțiuni, ca urmare a războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

În 19 octombrie 2022, Președinția Ucrainei a anunțat „sancțiuni economice speciale și alte măsuri restrictive personale” pentru 256 de oameni de afaceri ruși și pentru familiile lor. Au fost vizați miliardari ca Roman Abramovici, Ghenady Timchenko, Arkady Rotenberg și alții. Pe lista rușilor sancționați de Ucraina poate fi găsit, la numărul 64, și numele lui Nikolai Mironovici Storonsky.

El este directorul general al JSC Gazprom Promgaz, institutul de cercetări al colosului de stat rusesc Gazprom. Potrivit The Moscow Times, Nikolai Mironovici Storonsky (59 de ani) este tatăl lui Nikolay Storonsky (38 de ani), fondatorul și CEO-ul companiei fintech Revolut, de la Londra. (startupcafe.ro)

Comentarii