SF-urile prezentate de AUR în campanie electorală: insule construite în Marea Neagră

luni, 31 iulie 2023, 07:26
2 MIN
 SF-urile prezentate de AUR în campanie electorală: insule construite în Marea Neagră

Partidul AUR e deocamdată singurul partid din România care a făcut public programul său de guvernare în vederea alegerilor electorale de anul viitor. Un document programatic care a născut deja numeroase controverse în spațiul public. Digi24.ro a descoperit în programul de guvernare al AUR și o promisiune despre construirea de insule și peninsule artificiale la Marea Neagră, după modelul celor din Dubai.

“Susținem realizarea de insule și peninsule artificiale prin acceptarea de investiții private în zona Mării Negre (precum în Dubai)”. Așa sună singura frază din programul de guvernare al AUR care vorbește despre investiții imobiliare la Marea Neagră. Niciun alt detaliu. Pentru a vedea dacă România ar putea avea, în cazul în care AUR va veni la guvernare, insule și peninsule artificiale pe litoralul Mării Negre, am luat legătura cu diverși parlamentari ai partidului condus de George Simion, care să ne ofere mai multe detalii.  

Și rușii lui Putin au dorit să facă insule artificiale la Marea Neagră

În 2008, autoritățile din Rusia condusă de Vladimir Putin anunțau demararea unui proiect privind construcția unui arhipelag de insule artificiale de lux în largul coastei stațiunii Soci. Ar fi trebuit să se numească Insula Federală, ar fi avut 350 de hectare, ar fi costat peste 6,2 miliarde de dolari, iar investiția fusese aprobată de președintele Vladimir Putin. Doar că proiectul a fost înghetat în anul 2012. Insula Federației ar fi trebuit să cuprindă șapte insule principale, mai multe insule private și trei insule de dig. Proiectul era prevăzut să aibă reședințe, hoteluri, facilități culturale, de agrement și de agrement, plaje cu nisip, păduri mici, cu o mare varietate imobile, de la reședințe pe plajă, vile și apartamente de lux până la case pe dune, râuri și stânci.

Mai mult, pe digi24

 

Comentarii