Simona Halep, ca vântul şi ca gândul

sâmbătă, 10 august 2019, 01:43
3 MIN
 Simona Halep, ca vântul şi ca gândul

 

După ce s-a chinuit cu Jennifer Brady, ea a executat-o pe veterana Svetlana Kuzneţova la Toronto şi are o adversară inedită în sferturi: Marie Bouzkova

Simona Halep a administrat o corecţie severă rusoaicei Svetlana Kuzneţova (198 WTA), câştigând cu 6-2, 6-1 în 67 de minute şi calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Toronto, dotat cu Rogers Cup. Spre deosebire de primul meci de simplu de la Rogers Cup, miercuri, când Halep a obţinut o victorie dramatică în faţa lui Jennifer Brady, românca a avut parte de un meci rapid şi o victorie categorică. Simona şi-a ridicat nivelul de joc simţitor şi nu i-a dat nicio şansă fostului număr doi mondial din ierarhia WTA. În primul set, eleva lui Daniel Dobre a câştigat de două ori pe serviciul adversarei şi s-a impus cu 6-2, după aproximativ 35 de minute. În setul secund, Simona Halep a avut mici dificultăţi doar în primul game, când Kuzneţova a avut două şanse de break, nefructificate însă de rusoaică. Ulterior, campioana de la Wimbledon a jucat excelent şi s-a impus cu 6-1. Partida s-a încheiat după o oră şi şase minute. A fost a cincea victorie pentru Simona Halep din cele opt confruntări directe cu Svetlana Kuzneţova.. În sferturile de finală, Simona are parte de o oponentă inedită, jucătoarea cehă Marie Bouzkova (91 WTA), care a câştigat cu 6-2, 6-2 în 79 de minute, contra letonei Jelena Ostapenko (81). Marie Bouzkova este o jucătoare în vârstă de 21 de ani, care a ajuns pe tabloul principal de la Toronto după ce a trecut prin calificări. Tânăra jucătoare nu are set pierdut la Rogers Cup, trecând fără emoţii de Leylah Annie Fernandez (260 WTA), 6-0, 6-1, Sloane Stephens (8 WTA), scor 6-2, 7-5 şi Jelena Ostapenko. Meciul dintre Simiona Halep şi Marie Bouzkova s-a disputat în cursul nopţii trecute.

Serena Williams (10 WTA) a trecut şi ea de optimi, eliminând-o pe rusoaica Ekaterina Aleksandrova (48 WTA), scor 7-5, 6-4. Meciul dintre Williams şi Alexandrova a fost foarte echilibrat, însă sportiva americană a reuşit victoria, după un serviciu ratat al Ekaterinei Alexandrova. Partida a durat o oră şi 32 de minute. Serena va reedita în sferturi finala de la US Open cu japoneza Naomi Osaka. Viitorul lider mondial a câştigat cu 7-6, 6-4 în faţa tinerei poloneze Iga Swiatek (65), scor 7-6, 6-4, partidă care are loc astăzi. Pe partea cealaltă de tablou, Bianca Andreescu (27 WTA) a obţinut o victorie frumoasă în faţa uneia dintre marile favorite, olandeza Kiki Bertens (5 WTA), scor 6-1, 6-7, 6-4, în două ore şi 33 de minute. Canadianca de origine română ar fi putut câştiga în două seturi. După acel fulminant 6-1 din primul act., Kiki a început puternic, a condus cu 3-0, dar Bianca a recuperat şi a echilibrat partida. În tie-break, Bianca a condus cu 5-2, dar olandeza a revenit puternic adjudecându-şi „mini-setul” cu 9-7. În setul decisiv, Andreescu a avut două break-uri (primul recuperat) şi două mingi de meci în afară de cea finală. Examenul din sferturi pentru Bianca este Karolina Pliskova, care vizează primul loc în topul mondial. Cea de-a patrulea sfert este cel dintre Elina Svitolina (7 WTA) şi Sofia Kenin (29 WTA).

*În optimile turneului de dublu masculin de la Montreal, perechea Jean-Julien Rojer / Horia Tecău (Olanda / România) a fost eliminată de cuplul ametrican Rajeev Ram / Joe Salisbury, scor 3-6, 6-7.

…………..

Rezultatele din optimi la simplu: Rafael Nadal (Spania) – Guido Pella (Argentina) 6-3, 6-4; Fabio Fognini (Italia) – Adrian Mannarino (Franţa) 6-2, 7-5; Gaël Monfils (Franţa) – Hubert Hurkacz 6-4, 6-0; Roberto Bautista (Spania) – Richard Gasquet (Franţa) 7-5, 7-5; Karen Hacianov (Rusia) – Felix Auger-Aliassime (Canada) 6-7,7-5, 6-3; Alexander Zverev (Germania) – Nikoloz Basilaşvili (Georgia) 7-5, 5-7, 7-6; Daniil Medvedev (Rusia) – Christian Garin (Chile) 6-3, 6-3; Dominic Thiem (Austria) – Marin Cilic (Croaţia) 7-6, 6-4. Programul sferturilor: Nadal – Fogninin, Thiem – Medvedev, Zverev – Hacianov, Monfils – Bautista.

 

Comentarii