Simpozion naţional cu participarea educatorilor din grădiniţe

joi, 07 februarie 2019, 21:14
1 MIN
 Simpozion naţional cu participarea educatorilor din grădiniţe

Simpozionul Naţional „Practici Educaţionale de Succes în Educaţia Timpurie“, eveniment aflat la cea de-a IV-a ediţie, peste 440 de cadre didactice din învăţământul preşcolar din 34 de judeţe au elaborat pentru eveniment 355 de comunicări. 

Manifestarea educaţională se va desfăşura astăzi, pe 7 februarie, de la ora 10.00, la Casa Corpului Didactic „Spiru Haret“ din Iaşi, simpozionul fiind organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, cu sprijinul a opt grădiniţe. Activitatea are drept scop evidenţierea preocupă­rile constante ale cadrelor didactice şi impactul acestora în ceea ce priveşte creşterea calităţii învăţământului timpuriu.

„În cadrul celor patru secţiuni: De la joc la învăţare în educaţia timpurie, Demersuri de integrare a noilor educaţii în învăţământul preşcolar, Valenţe formative ale spaţiului educa­ţional şi ale mijloacelor didactice inovative, Proiecte educaţionale centrate pe dezvoltarea holistică a preş­colarilor, se vor prezenta experienţe valoroase din grădiniţele ieşene, iar volumul cu ISBN, ce va reuni toate lucrările elaborate, va constitui un valoros ghid de bune practici pentru actuali şi viitori educatori“, a precizat inspectorul şcolar pentru educaţie timpurie, prof. Mihaela Simion. Cadrele didactice s-au putut înscrie la acest eveniment în perioada 22 decembrie 2018 – 21 ianuarie 2019. 

Comentarii