Sinecura pentru fostul şef de stat Emil Constantinescu rezistă, rezistă, rezistă….

vineri, 07 octombrie 2022, 13:53
1 MIN
 Sinecura pentru fostul şef de stat Emil Constantinescu rezistă, rezistă, rezistă….

Fostul şef de stat Emil Constantinescu continuă să profite de pe urma funcţiei de preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutul de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizaţia Levantului (ISACCL). Anul acesta, instituţia are la dispoziţie un buget de 3 milioane de lei. ISACCL este, în fapt, o sinecură pusă la dispoziţia lui Emil Constantinescu de către fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu.

Institutul Levantului a luat fiinţă în iunie 2017, când s-a publicat în Monitorul Oficial Legea nr. 117 privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului. Bugetul anual al instituţiei a oscilat între 4 şi 5 milioane de lei (un milion de euro), iar sediul a fost pus la dispoziţie de stat, undeva în zona Arcului de Triumf.

Emil Constantinescu a fost numit, în septembrie 2019, de Biroul Permanent al Senatului, în funcţia de preşedinte al Institutului timp de cinci ani. Tot atunci funcţia de preşedinte al institutului a devenit sinonimă cu una de secretar de stat. 

În 2022, bugetul ISACCL este de „doar” 3 milioane de lei, în condiţiile în care, în 2021, a fost de 4,9 milioane de lei. Din această sumă, doar 50.000 de lei au fost veniturile proprii ale Institutului.

Cititi articolul integral pe newsweek.ro

Comentarii