Singurul fitotron din ţară cu 11 camere climatice, la USAMV Iași

joi, 08 aprilie 2021, 14:55
1 MIN
 Singurul fitotron din ţară cu 11 camere climatice, la USAMV Iași

Denis Ţopa, decanul Facultăţii de agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agro­nomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Iaşi, care pregăteşte anual circa 1.500 de studenţi, masteranzi şi docto­ranzi din cei aproximativ 4.000 care vin la această universitate, consideră că pentru for­marea unei generaţii de manageri de ferme şi antreprenori care să răspundă la nevoile viitorului, profesorii trebuie să înveţe în per­manenţă despre noile tehnici şi tehnologii.

„Vorbim de agricultură inteligentă, lucrurile se întâmplă cu un ritm rapid şi ca să ţinem pasul trebuie să ne punem la punct cu noutăţile. Cadrele didactice trebuie să înveţe în permanenţă despre noile tehnologii. Vorbim despre rate variabile de semănat, despre drone, despre sateliţi, despre GPS, despre agricultură de precizie”, a spus Denis Ţopa.

El a absolvit Facultatea de agricultură din cadrul USAMV Iaşi în 2004 şi susţine că lucrurile s-au schimbat radical faţă de când era student.

El a subliniat că universitatea deţine singurul fitotron din ţară cu 11 camere climatice unde se pot simula condiţii climatice de la Ecuador până la Cerul Polar.

„Avem resurse să investim în continuare în echipamente performante şi studenţii noştri pot beneficia de stadii de practică”.

Aflați amănunte de pe zf.ro.

Comentarii