De Business

Punem punctul pe știi

PNL-ului îi pasă tot atât de puţin de banii publici cât şi PSD-ului

Situaţie bizară la o instituţie publică din Iaşi: are doi directori executivi interimari!

miercuri, 08 ianuarie 2020, 10:12
2 MIN
 Situaţie bizară la o instituţie publică din Iaşi: are doi directori executivi interimari!

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Iaşi are, de luni, încă un director executiv plătit din bani publici. Gabriel Hoha a fost numit în baza unui ordin al ministrului Agriculturii, Adrian Oros, pe poziţia de director executiv interimar. 

Acesta i se alătură directorului executiv Laurenţiu Precup, care a preluat conducerea interimară a instituţiei în 2017. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a emis luni, 6 ianuarie a.c., ordinul de delegare parţială a atribuţiilor funcţiei publice de conducere teritoriale vacante de director executiv al DAJ Iaşi pentru Gabriel Hoha, şef serviciu în cadrul instituţiei ieşene, pentru o perioadă de 6 luni. Acestuia i-au fost delegate atribuţiile de director executiv, inclusiv calitatea de ordonator de credite şi angajator, cu excepţia atribuţiilor aferente Serviciului monitorizare, inspecţii tehnice, verificare şi control în domeniul agriculturii şi industriei alimentare statistică agricolă, monitorizare piaţă, care i-au fost delegate directorului executiv Laurenţiu Precup.

„Conform Noului Cod Administrativ din 2019, directorul executiv interimar nu poate gestiona întreg volumul de muncă al unei instituţii. Drept urmare, MADR a emis ordinul prin care se deleagă parţial atribuţiile funcţiei de director executiv lui Gabriel Hoha, până în luna iunie, în cadrul Serviciului de implementare şi contabilitate. Eu sunt delegat director executiv cu atribuţii pe Serviciul de inspecţii. Asta înseamnă că acum sunt doi directori executivi, nu că am fost demis“, a precizat Laurenţiu Precup. La rândul său, Gabriel Hoha a declarat că numirea în funcţia de director reprezintă o provocare, şi că îşi doreşte să sprijine fermierii din judeţ şi agricultura ieşeană. „Este o provocare pentru mine, îmi doresc să fim cât mai vizibili în viaţa fermierilor din judeţul Iaşi“, a spus Gabriel Hoha. (Florentina SANDU)

 

 

Comentarii