Soarele face victime în Iași. Adolescent adus de la plajă direct la spital, la Urgenţe

joi, 20 iunie 2019, 23:57
2 MIN
 Soarele face victime în Iași. Adolescent adus de la plajă direct la spital, la Urgenţe

Care sunt semnele insolaţiei?

Tot mai multe persoane ajuns la spital din cauza căldurii. Un băiat în vârstă de 17 ani a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon“ după ce i s-a făcut rău în urma expunerii la soare. Băiatul prezenta simptome ale insolaţiei. „Pacientul în vârstă de 17 ani a ajuns la spital după ce a stat o perioadă mai lungă în soare. Acesta făcuse insolaţie, aşa că a primit tratamentul corespunzător“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.
 
Principalele semne ale insolaţiei sunt ameţeala, durerea de cap, starea de somnolenţă, greaţa, oboseala, tegumene palide, umede şi reci. În cazurile mai grave, persoanele afectate pot simţi şi dificultate la respiraţie, ritm cardiac accelerat, gură uscată, frisoane, greaţă şi sete puternică. Medicii atenţionează ca în perioada sezonului călduros să nu ne expunem la căldură, mai ales în perioada amiezii, când soarele încălzeşte mai puternic. 
 
În cazul în care desfăşurăm activităţi în aer liber este indicat să ne acoperim capul cu o pălărie sau cu o şapcă, să purtăm haine în culori deschise din bumbac sau mătase, să folosim o umbrelă pentru soare şi să ne hidratăm. În urmă cu câteva zile, alte două persoane au ajuns la spital din cauza căldurii, cu arsuri de gradul I cauzate de soare.
 
În imaginea de jos, măsurile pe care trebuie să le luaţi urgent în caz de insolaţie:

Comentarii