Şofer arestat 30 de zile după ce a refuzat să i se determine cantitatea de alcool din sânge

joi, 29 septembrie 2022, 01:50
1 MIN
 Şofer arestat 30 de zile după ce a refuzat să i se determine cantitatea de alcool din sânge

Un localnic din Tigănaşi a fost băgat în spatele gratiilor după ce a fost depistat beat criţă la volan. Acesta avea o alcoolemie uriaşă însă a refuzat să meargă la spital pentru a-I fi prelevate probe biologice de sânge. 

„La data de 25 septembrie, în jurul orei 16, poliţiştii Secţiei 3 Rurală Popricani au depistat în trafic, pe raza comunei Ţigănaşi, un bărbat de 53 de ani, care conducea un auto, emanând halenă alcoolică. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate. La data de 26 septembrie, în baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar pe 27 septembrie, acesta a fost prezentat cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii