Şofer beat mort şi cu permisul anulat, scos din trafic de un poliţist în timpul liber

marți, 24 august 2021, 01:50
3 MIN
 Şofer beat mort şi cu permisul anulat, scos din trafic de un poliţist în timpul liber

Un poliţist de frontieră ieşean aflat în timpul liber a reuşit să împiedice o posibilă nenorocire pe şosele, la marginea municipiului. Joi seara, poliţistul de frontieră terminase de puţin timp tura de la locul de muncă şi se îndrepta către domiciliu. În drumul său spre casă, bărbatul a observat în trafic un autoturism care se deplasa haotic pe carosabil, pe DJ 249 E, şosea care face legătura între Tomeşti şi Ţuţora. 

După ce şoferul a fost aproape să provoace un accident rutier, poliţistul de frontieră nu a mai stat pe gânduri şi a încercat să oprească maşina în trafic. După câteva sute de metri, şoferul a oprit pe marginea drumului, la semnalele poliţistului de frontieră, care imediat şi-a sesizat colegii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. Înainte de a sosi la faţa locului, poliţiştii rutieri au fost informaţi că şoferul părea a fi sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma sesizării, un echipaj din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Iaşi a ajuns la faţa locului, unde au identificat şoferul.

La volanul autoturismului care se deplasa într-un mod haotic pe şosea se afla un bărbat în vârstă de 37 de ani, din judeţul Iaşi. În urma legitimării, poliţiştii au efectuat şi un control cu aparatul alcooltest. Bănuiala poliţistului de frontieră s-a confirmat în momentul în care etilotestul a indicat o valoare de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferul a fost condus de către poliţişti la un spital din municipiul Iaşi pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei exacte.

În acelaşi timp, poliţiştii ieşeni au continuat verificările documentelor, moment în care au sesizat că bărbatul de 37 de ani avea anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În aceeaşi zi, poliţiştii au întocmit pe numele bărbatului un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. O zi mai târziu, pe 20 august, în baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. După ce şi-a petrecut noaptea în spatele gratiilor, ieşeanul cercetat pentru infracţiuni la regimul rutier a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei Iaşi, instanţă care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 19 august 2021, poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Iaşi au fost sesizaţi de către un poliţist de frontieră cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa către domiciliu, pe DJ 249 E, a oprit un autoturism al cărui conducător auto pare a fi sub influenţa alcoolului. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 37 de ani, în urma testării acestuia cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate a rezultat faptul că bărbatul avea anulat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar în baza probatoriului administrat, la data de 20 august 2021, bărbatul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, iar cercetările continuă”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii