Sorana Cîrstea, singură pe baricade

sâmbătă, 22 august 2020, 01:43
2 MIN
 Sorana Cîrstea, singură pe baricade

 

Românca a trecut Oceanul şi s-aluptă pentru un loc pe tablou la Cincinnati *în turneul masculin din seria Masters 1000 suntem reprezentaţi la dublu de Horia Tecău

Sorana Cîrstea (77 WTA) s-a calificat în turul al II-lea al calificărilor de la Western & Southern Open, turneu care în mod normal este găzduit de Cincinnati, dar în acest an se desfăşoară la New York. Sorana Cîrstea a învins-o în prima rundă a calificărilor pe americanca Robin Montgomery (597), scor 6-1, 6-4. Meciul a durat o oră şi 22 de minute. Pentru un loc pe tabloul principal, Sorana Cîrstea a jucat cu rusoaica Anna Kalinskaia (117) WTA), care în turul anterior o eliminase pe cealaltă jucătoare română prezentă în calificări, Patricia Ţig (86). Kalinskaia a câștigat cu 7-5, 6-4.Pe tabloul principal al turneului nu se află nicio româncă, Simona Halep renunţând în acest sezon la competiţiile de peste Ocean, din cauza epidemiei de coronavirus.

În schimb, va fi prezent la dublu Horia Tecău, împreună cu partenerul său, Jean-Julien Rojer. El va juca în primul tur împotriva francezilor Jérémy Chardy/Fabrice Martin. Principalii favoriţi sunt columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, care vor juca în primul tur contra britanicilor Jamie Murray/Neal Skupski. Tecău şi Rojer au pierdut anul trecut în primul tur la Cincinnati, în faţa cuplului Feliciano Lopez (Spania)/Andy Murray (Marea Britanie). Perechea româno-olandeză are o finală la Cincinnati, în 2016, când cuplul croato-brazilian Ivan Dodig/Marcelo Melo s-a impus cu 7-6 (5), 6-7 (5), 10-6. Tecău a obţinut un titlu la Cincinnati, în 2012, alături de suedezul Robert Lindstedt. În proba de simplu va fi prezent şi Novak Djokovic, care iniţial dorea să renunţe la acest turneu.

Comentarii