Sorana s-a tăiat, Monica a rezistat

joi, 01 februarie 2018, 02:43
4 MIN
 Sorana s-a tăiat, Monica a rezistat

Esec neverosimil a celei de-a doua jucătoare române de tenis în turneul de la Sankt Petersburg, acolo unde Irina Begu se va confrunta cu Kvitova, după ce a avut mari emoţii cu Zarina Dias. Sccese pentru Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian şi Irina Bara

 

* Sorana Cîrstea (36 WTA) a fost învinsă  cu scorul de 5-7, 2-6, de Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 26 WTA, în primul tur al turneului de categorie Premier de la Sankt Petersburg. Meciul a durat o oră şi 29 de minute. Românca a condus cu 4-0 în debutul meciului, apoi cu 5-3 dar de atunci a mai câştigat doar două game-uri. A fost a cincea victorie a jucătoarei din Slovacia, la al şaselea meci jucat împotriva Soranei Cîrstea. Dominika Cibulkova o va întâlni, în optimi, pe jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 10 WTA, deţinătoarea trofeului. Irina Begu, care s-a calificat în optimi prin victoria în faţa germanei Andrea Petkovic (98), o va întâlni pe cunoscuta jucătoare cehă, Petra Kvitova (29 WTA), care a dispus rapid, în 68 de minute, cu 6-2, 6-0 de jucătoarea rusă, Elena Vesnina (21). Irina Begu şi Petra Kvitova au mai fost adversare de două ori, în 2015, la Madrid şi la Roland Garros, în ambele meciuri impunându-se jucătoarea din Cehia. Marea surpriză a zilei de ieri  a fost realizată de tânăra rusoaică Elena Rîbakina (450 WTA), care a dispus de cea de-a treia favorită, Caroline Garcia (Franţa), locul 7 WTA.  Tot ieri, letona Jelena Ostapenko (6  WTA) a depăşit-o cu 7-6, 6-3 pe rusoaica Vera Zvonareva, iar Ekaterina Makarova a învins-o cu 6-4,6-4 pe compatrioata ei, Anastasia Pavliucenkova.

* La Taipeh (Taiwan Open), Monica Niculescu  (99 WTA) s-a calificat în sferturile de finală, după ce a trecut cu scorul de 6-0, 1-6, 6-4 de Zarina Dias (Kazahstan), locul 57 WTA. Monica s-a impus după un meci de două ore şi după un set decisiv cu şapte break-uri. După ce a câştigat fără drept de apel primul set, Niculescu s-a văzut condusă cu 6-0, 1-6, 3-4 şi break! Din fericire pentru româncă, Diyas nu a putut duce revenirea la bun sfârşit! Monica şi-a revenit brusc şi, la fel ca Wozniacki în finala cu Simona Halep, şi-a adjudecat ultimele trei game-uri ale partidei. Monica Niculescu accede pentru a doua oară în acest sezon în sferturile unui turneu WTA, după ce a mai reuşit o performanţă similară şi la Hobart. Ea nu a putut atunci să lupte pentru semifinale, întrucât s-a accidentat la gât şi a abandonat înaintea meciului cu Elise Mertens. În sferturi, Monica o va întâlni pe germana Sabine Lisicki (246 WTA), fostă numărul 12 mondial. Ea a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 6-1, în 69 de minute, pe japoneza Nao Hibino (93 WTA). Sabine Lisicki, 28 de ani, a ratat mai multe competiţii, inclusiv Australian Open, din cauza unei accidentări la umăr. Sabine a disputat în 2013 finala turneului de la Wimbledon, pierdută în faţa franţuzoaicei Marion Bartoli. Adversarele de mâine s-au mai întânit de şapte ori până în prezent, Monica Niculescu câştigând de patru ori, inclusiv ultimul loc meci, disputat în 2016, în turul I al turneului de la Doha, cu 6-2, 6-2. La această competiţie participă şi Ana Bogdan (89 WTA), care va evolua astăzi,  în turul al doilea, cu sportiva canadiană Eugénie Bouchard (121). Alte rezultate: Timea Babos (Ungaria) – Arina Rodinova (Australia) 6-3, 6-2; Dalila Jakupovic (Slovenia) – Lisette Cabrera (Australia) 6-0, 6-1; Katerîna Kozlova (Ucraina) – Duan Yingying (China) 3-6, 6-2, 7-6; Iulia Putinţeva (Kazahstan) – Chang Kai Chen (Taiwan) 6-3, 7-6.

* Mihaela Buzărnescu (43 WTA) a debutat, ieri, în turneul ITF de la Midland (SUA), cu premii în valoare de 100.000 de dolari, unde este principala favorită. În turul I, “Micky” a depăşit-o cu 7-5, 7-5 în 90 de minute, pe britanica Naomi Broady (118 WTA). În faza următoare, românca va evolua cu sportiva elveţiană Stefanie Voegele (178 WTA). La acest turneu, participă şi Irina Bara (175 WTA), care aseară a învins-o într-un meci palpitant pe americanca Usue Arconada (254), scor 7-6, 7-6. În meciul următor, Bara o va întâlni pe canadiana Carol Zhao.

* Cele două românce care participă la turneul ITF de la Burnie (Australia, 60.000 $) au trecut cu succes şi de optimi. Alexandra Dulgheru (176 WTA) a învins-o pe rusoaica Valeria Savinîh (270), iar Jaqueline Cristian (223 WTA), pe franţuzoaica Myrtille Georges (223 WTA). Alexandra o va întâlni în sferturi pe prima favorită, elveţianca Viktorija Golubic – 7-5, 6-0 cu Alizé Lim (Franţa) – iar Jaqueline, pe australianca Zoe Hives, 6-1, 6-4 cu Miyabi Inoue (Japonia). Cele două meciuri sunt programate astăzi.

 

Comentarii