Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Sorana s-a tăiat, Monica a rezistat

GALERIE
diyas-zarina
  • diyas-zarina
- +

Esec neverosimil a celei de-a doua jucătoare române de tenis în turneul de la Sankt Petersburg, acolo unde Irina Begu se va confrunta cu Kvitova, după ce a avut mari emoţii cu Zarina Dias. Sccese pentru Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru, Jaqueline Cristian şi Irina Bara

 

* Sorana Cîrstea (36 WTA) a fost învinsă  cu scorul de 5-7, 2-6, de Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 26 WTA, în primul tur al turneului de categorie Premier de la Sankt Petersburg. Meciul a durat o oră şi 29 de minute. Românca a condus cu 4-0 în debutul meciului, apoi cu 5-3 dar de atunci a mai câştigat doar două game-uri. A fost a cincea victorie a jucătoarei din Slovacia, la al şaselea meci jucat împotriva Soranei Cîrstea. Dominika Cibulkova o va întâlni, în optimi, pe jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, locul 10 WTA, deţinătoarea trofeului. Irina Begu, care s-a calificat în optimi prin victoria în faţa germanei Andrea Petkovic (98), o va întâlni pe cunoscuta jucătoare cehă, Petra Kvitova (29 WTA), care a dispus rapid, în 68 de minute, cu 6-2, 6-0 de jucătoarea rusă, Elena Vesnina (21). Irina Begu şi Petra Kvitova au mai fost adversare de două ori, în 2015, la Madrid şi la Roland Garros, în ambele meciuri impunându-se jucătoarea din Cehia. Marea surpriză a zilei de ieri  a fost realizată de tânăra rusoaică Elena Rîbakina (450 WTA), care a dispus de cea de-a treia favorită, Caroline Garcia (Franţa), locul 7 WTA.  Tot ieri, letona Jelena Ostapenko (6  WTA) a depăşit-o cu 7-6, 6-3 pe rusoaica Vera Zvonareva, iar Ekaterina Makarova a învins-o cu 6-4,6-4 pe compatrioata ei, Anastasia Pavliucenkova.

* La Taipeh (Taiwan Open), Monica Niculescu  (99 WTA) s-a calificat în sferturile de finală, după ce a trecut cu scorul de 6-0, 1-6, 6-4 de Zarina Dias (Kazahstan), locul 57 WTA. Monica s-a impus după un meci de două ore şi după un set decisiv cu şapte break-uri. După ce a câştigat fără drept de apel primul set, Niculescu s-a văzut condusă cu 6-0, 1-6, 3-4 şi break! Din fericire pentru româncă, Diyas nu a putut duce revenirea la bun sfârşit! Monica şi-a revenit brusc şi, la fel ca Wozniacki în finala cu Simona Halep, şi-a adjudecat ultimele trei game-uri ale partidei. Monica Niculescu accede pentru a doua oară în acest sezon în sferturile unui turneu WTA, după ce a mai reuşit o performanţă similară şi la Hobart. Ea nu a putut atunci să lupte pentru semifinale, întrucât s-a accidentat la gât şi a abandonat înaintea meciului cu Elise Mertens. În sferturi, Monica o va întâlni pe germana Sabine Lisicki (246 WTA), fostă numărul 12 mondial. Ea a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 6-1, în 69 de minute, pe japoneza Nao Hibino (93 WTA). Sabine Lisicki, 28 de ani, a ratat mai multe competiţii, inclusiv Australian Open, din cauza unei accidentări la umăr. Sabine a disputat în 2013 finala turneului de la Wimbledon, pierdută în faţa franţuzoaicei Marion Bartoli. Adversarele de mâine s-au mai întânit de şapte ori până în prezent, Monica Niculescu câştigând de patru ori, inclusiv ultimul loc meci, disputat în 2016, în turul I al turneului de la Doha, cu 6-2, 6-2. La această competiţie participă şi Ana Bogdan (89 WTA), care va evolua astăzi,  în turul al doilea, cu sportiva canadiană Eugénie Bouchard (121). Alte rezultate: Timea Babos (Ungaria) – Arina Rodinova (Australia) 6-3, 6-2; Dalila Jakupovic (Slovenia) – Lisette Cabrera (Australia) 6-0, 6-1; Katerîna Kozlova (Ucraina) – Duan Yingying (China) 3-6, 6-2, 7-6; Iulia Putinţeva (Kazahstan) – Chang Kai Chen (Taiwan) 6-3, 7-6.

* Mihaela Buzărnescu (43 WTA) a debutat, ieri, în turneul ITF de la Midland (SUA), cu premii în valoare de 100.000 de dolari, unde este principala favorită. În turul I, “Micky” a depăşit-o cu 7-5, 7-5 în 90 de minute, pe britanica Naomi Broady (118 WTA). În faza următoare, românca va evolua cu sportiva elveţiană Stefanie Voegele (178 WTA). La acest turneu, participă şi Irina Bara (175 WTA), care aseară a învins-o într-un meci palpitant pe americanca Usue Arconada (254), scor 7-6, 7-6. În meciul următor, Bara o va întâlni pe canadiana Carol Zhao.

* Cele două românce care participă la turneul ITF de la Burnie (Australia, 60.000 $) au trecut cu succes şi de optimi. Alexandra Dulgheru (176 WTA) a învins-o pe rusoaica Valeria Savinîh (270), iar Jaqueline Cristian (223 WTA), pe franţuzoaica Myrtille Georges (223 WTA). Alexandra o va întâlni în sferturi pe prima favorită, elveţianca Viktorija Golubic – 7-5, 6-0 cu Alizé Lim (Franţa) – iar Jaqueline, pe australianca Zoe Hives, 6-1, 6-4 cu Miyabi Inoue (Japonia). Cele două meciuri sunt programate astăzi.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri