Șpaga pentru un permis de conducere la Iași: 350 de euro și două parfumuri

sâmbătă, 29 august 2020, 02:02
2 MIN
 Șpaga pentru un permis de conducere la Iași: 350 de euro și două parfumuri

Un poliţist de la Înmatriculări este acuzat că a luat 350 de euro şi două parfumuri ca să intervină pe lângă examinatori pentru obţinerea unui permis auto. La percheziţie, anchetatorii i-au găsit parfumurile. Un alt poliţist are necazuri din cauza unei porţii de paste, el aducând martori care l-ar fi văzut când a achitat nota de plată. Dosarul ar fi pornit de la plângerea unui fost angajat care a plecat cu scandal de la restaurant

Poliţistul de la Serviciul de Înmatriculări şi Permise ar fi luat şpagă de la un şofer de la Mamma Mia parfumuri şi bani. În urma percheziţiei făcute de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la domiciliu lui Felix Crengăniş au fost găsite două parfumuri, care ar fi fost date ca mită de către angajatul Mamma Mia, în schimbul cărora acesta din urmă ar fi reuşit să ia două categorii de permis. Parfumurile au fost puse ca valorând suma de 1.500 lei. “Inculpatul Crengăniş Felix Petru ar fi pretins şi primit de la o persoană, în două situaţii, suma de 350 de euro şi bunuri în valoare totală de aproximativ 1.500 lei, promiţându-i că va interveni pe lângă examinatori din cadrul Serviciului permise şi înmatriculări Iaşi, astfel încât persoana să promoveze proba practică a examenelor de obţinere a permisului auto categoria C şi ulterior examene pentru categoria E”, arată procurorii DNA Iaşi.

Personajul cheie în tot acest dosar este Andrei Hâncu, managerul restaurantului Mamma Mia, care a avut telefoanele ascultate de către anchetatori. Acesta era sunat frecvent de către poliţişti pentru a comanda, motivul invocat de către oamenii legii fiind acela că ajungeau mai rapid comenzile şi nu peste o oră, ca în celelalte situaţii. De asemenea, procurorii trebuie să demonstreze că poliţiştii nu au achitat produsele primite. De exemplu, unul dintre poliţiştii din dosar care a dat o singură comandă de paste la Mamma Mia, Viorel Zaborilă, acesta ar fi dovedit cu martori în faţa procurorilor că a achitat nota de plată şoferului de catering care a adus mâncarea. De altfel, potrivit unor informaţii obţinute de către jurnaliştii “Ziarul de Iaşi”, neoficiale şi neconfirmate de către autorităţi, cel care ar fi făcut plângerea către Direcţia Generală Anticorupţie Iaşi cu privire la faptul că poliţiştii rutieri din Iaşi comandă pizza gratis la Mamma Mia, este un fost angajat al pizzeriei Mamma Mia, finul unui poliţist de la Rutieră. Acesta a făcut sesizarea respectivă deoarece plecase din firmă cu scandal. Ca urmare, anchetatorii i-au interceptat şi ascultat telefonul, reieşind faptul că mulţi poliţişti comandau mâncare prin intermediul lui Hâncu. În acest dosar penal, patru poliţişti sunt cercetaţi penal pentru luare de mită, unul dintre ei, cel de la Serviciul de Înmatriculări fiind cercetat şi pentru trafic de influenţă. De asemenea, managerul Mamma Mia şi un şofer de aici sunt cercetaţi penal pentru dare de mită. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii