Statuia lui Mihai Eminescu din Fundaţie, tamponată de un şofer la miezul nopţii

luni, 29 iulie 2019, 01:50
1 MIN
 Statuia lui Mihai Eminescu din Fundaţie, tamponată de un şofer la miezul nopţii

Spre surprinderea oamenilor legii, şoferul care s-a urcat efectiv pe soclul monumentului nu pusese gura pe alcool. Avea, în schimb, viteză mare.

 

Primăria va trebui să efectueze reparaţii la ansamblul statuiii Mihai Eminescu din Piaţa cu acelaşi nume a oraşului, lângă Biblioteca Centrală Universitară. după ce în noaptea de sâmbătă şoferul unui autoturism s-a urcat, la propriu, pe soclu şi a tamponat statuia. În jurul orei 23, şoferul unui autoturism care circula dinspre bulevardul Independenţei către Copou, din cauza vitezei, a pierdut controlul volanului şi a lovit ansamblul.

Autoturismul s-a urcat la propriu pe soclu, distrugând florile şi murdărind cu ulei de motor lespezile din piatră. Poliţiştii au fost la faţa locului şi au testat şoferul, rezultatul în cazul acestuia fiind negativ. De asemenea, în autoturism se aflau două persoane, şoferul şi pasagerul, care au scăpat teferi în urma evenimentului rutier. „Evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii