Sugestiile lui Rafila pentru ca vaccinarea să aibă mai mult succes în România

miercuri, 28 aprilie 2021, 11:51
1 MIN
 Sugestiile lui Rafila pentru ca vaccinarea să aibă mai mult succes în România

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, recomandă autorităților să ia o serie de măsuri pentru a adoapta campania de vaccinare anti-COVID-19 la momentul actual, când numărul celor care doresc este în scădere. Într-o declarație de presă pe care a susținut-o miercuri, pe holurile Parlamentului, Rafila a subliniat că nu trebuie politizată campania de imunizare a populației pentru că asta va duce la scăderea încrederii oamenilor în autorități.

”Aș vrea să sugerez autorităților să adapteze campania de vaccinare momentului actual când, în mod evident, numărul celor interesați scade rapid, numărul vaccinurilor disponibile este tot mai mare și centrele de vaccinare trebuie să fie la îndemâna populației.

În mediul rural, absolut obligatoriu, trebuie găsită o soluție de colaborare cu autoritățile locale, iar aceste centre mobile de vaccinare trebuie să ajungă acolo când situația este pregătită la nivelul fiecărei comune. Trebuie să existe o periodicitate fixă pentru ca aceste centre de vaccinare să fie cunoscute de locuitori și, în parteneriat cu medicii de familie, trebuie să obținem bune rezultate.

O altă sugestie este încurajarea agenților economici din zona serviciilor să-și vaccineze personalul, să-și consilieze toți angajații, dacă se poate, sau marea lor majoritate să fie vaccinați.

Evident, utilizarea unor lideri de opinie, a unor artiști pentru promovarea campaniei de vaccinare este o inițiativă utilă, dar există trei condiții care trebuie respectate. Prima este ca aceia care fac acest lucru să înțeleagă exact de ce îl fac și pentru ce, trebuie să aibă bună-credință și, bineînțeles, trebuie să existe o coordonare a acestei comunicări și a informării populației”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii