Surpriza Patriciei Ţig

vineri, 19 iulie 2019, 01:43
3 MIN
 Surpriza  Patriciei Ţig

 

Revenită fără clasament după maternitate, gălăţeanca a învins-o pe principala favorită a turneului de tenis BRD Bucharest Open, Anastasija Sevastova . Mihaela Buzărnescu, înfrăngere neverosimilă la Lausanne

Sportiva română Patricia Ţig a oferit o surpriză uriaşă la BRD Bucharest Open, eliminând-o în optimi pe letona Anastasija Sevastova (11 WTA), cap de serie numărul 1 şi deţinătoarea trofeului. A fost 6-2, 7-5 pentru Ţig, după o oră şi 39 de minute de joc. Fără clasament, Patricia are un parcurs de vis la turneul bucureştean. Ea a ajuns pe tabloul principal după trei victorii în calificări (6-4, 6-4 cu Georgeta Simion, 5-7, 6-1, 6-1 cu Marina Melnikova, 6-3, 6-2 cu Isabella Şinikova). Împotriva Annei Bondar (Ungaria, 193 WTA), Ţig a obţinut prima victorie. Patricia Ţig are pe un tablou principal la un turneu WTA după doi ani, ea lipsind în această perioadă din motive de maternitate. Ultima dată când Patricia reuşea să câştige un meci pe tabloul principal al unui turneu WTA se întâmpla în iulie 2017, când o învingea pe Heather Watson la Washington. Anastasija Sevastova a câştigat BRD Bucharest Open în 2018, când a învins-o în finală pe croata Petra Martic, scor 7-6, 6-2. În sferturi, Patricia Ţig  va evolua împotriva cehoaicei Kristyna Pliskova (92 WTA), cap de serie numărul 8, care a trecut în runda precedentă de Ysaline Bonaventure (Belgia, 114 WTA), scor 6-0, 6-2. Victoria neaşteptată a gălăţencei a făcut-o pe aceasta să declare forfait în turneul de dublu, alături de Irina Bara. De abandonul acestora în sferturi au beneficiat Irina Begu şi Raluca Olaru, care vor juca în semifinale cu învingătoarea meciului dintre cuplurile Lara Arruabarrena / Andreea Mitu şi Jaqueline Cristian / Gabriela Ruse. Revenind la simplu, ieri, în optimi, au abandonat două jucătoare: Aliona Bolsov (Spania), la 6-0, 3-2 pentru jucătoarea cehă Barbora Strejcikova, şi rusoaica Veronika Kudermetova, la 6-2, 4-5 pentru italianca Martina di Giuseppe.

*La Lausanne, Mihaela Buzărnescu (55 WTA) a suferit o înfrângere neverosimilă, în faţa franţuzoaicei Fiona Ferro (98 WTA). Mihaela a condus cu 6-1, 5-2, dar a pierdut setul al doilea în tie-break. Ferro s-a impus şi în decisiv şi a încheiat meciul două ore şi 21 minute. Buzărnescu şi-a adjudecat fără emoţii primul set, în 21 de minute, cedând doar game-ul inaugural. Probleme au apărut în actul al doilea. Românca a condus cu 5-2, dar a pierdut avantajul şi s-a intrat în tie-break, acolo unde Buzărnescu, a patra favorită a competiţiei, a fost condusă chiar şi cu 0-6, dar pierdut cu 2-7.În setul al treilea, cele două au mers cap la cap până la scorul de 6-5, Fiona Ferro reuşind să facă break-ul în ultimul game al partidei. În faza următoare,franţuzoaica de 22 de ani va da piept cu australianca Samantha Stosur (134).Alte rezultate: Tamara Korpatsch (Germania) – Anastasia Potapova (Rusia) 6-3, 3-6, 6-1; Samantha Stosur (Australia) – Allie Kick (SUA) 6-3, 7-5.

 

Comentarii