Surprize – surprize! Cine ar fi ieşenii care se aliniază în spatele mişcării lui Geoană?

vineri, 10 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Surprize – surprize! Cine ar fi ieşenii care se aliniază în spatele mişcării lui Geoană?

Surprize – surprize: cam aşa am putea spune, parafrazând o altă ieşeancă cunoscută, Andreea Marin, după ce am aruncat zilele astea un ochi pe rotogolul internetului şi al feisbucului ca să vedem cine îi mai împărtăşeşte lui Mircea Geoană dorinţa şi aleanul politic de a crea o mişcare aparent nevinovată, dar despre care auzim că a făcut ceva valuri pe la vârful unor partide. 

Dacă nu sunteţi la curent, Mircea Geoană, om cu mari ambiţii înspre Cotroceni încă de la episodul penibil cu „Mihaela, dragostea mea!”, şi mai ales acuma că vine de la NATO, cică nu ar fi reuşit să ajungă la o înţelegere cu Ciolacu&co. pentru ca partidoiul să-l susţină în 2024 pentru a candida. Ca urmare, omul a creat această mişcare, căreia îi zice civică, dar care va avea cât de curând agendă politică, în principal susţinerea unei candidaturi, apoi căutarea de sprijin în varii direcţii.

Boon, dar la nivel de Iaşi cine se aliniază? Păi, deocamdată vedem că fosta senatoare PNL Mihaela Popa a răspuns prezent, urmată imediat şi logic de Cip Paraschiv, proaspăt revent la Poli. Ei, apăi dacă vin şi futboliorii aicea, atunci da, sigur: putem trage nădejde…

Un mic mesaj pentru infatigabila doamnă Sidonia Susanu

Infatigabila doamnă Sidonia Susanu, eroina lumii medicale ieşene şi moldovene, după succesele operaţiilor dificile pe care le-a făcut pentru salvarea unor copii accidentaţi, ne urecheşte aspru într-un comentariu pe facebook.

Domnia sa acuză o presupusă lipsă de adecvare a umorului nostru la înălţimea morală a datoriei sale medicale executate ireproşabil. În realitate, noi am făcut mişto de piruetele care se fac în jurul ei de către protipendada lumii politice de la Costel Alexe şi Marius Dangă, fireşte, până la premierul Ciucă, pe de o parte, şi senatorul Maricel Popa, pe de altă parte.

Doamna doctor a devenit deodată obiect de dispută, element decorativ într-un peisaj politic în care aparţinătorii abuzează neruşinat de prestigiul oamenilor de valoare. De obicei, aceste atitudini trag după ele în desişul mlăştinos al politicii reputaţii şi cariere. Este important pentru un profesionist să ştie contextul în care este curtat. Să vezi detalii atât de fine, precum sutele de firişoare care, legate, aduc la viaţă membre amputate şi redau bucurie pe chipuri împietrite de frică, dar să nu vezi o punere în scenă atât de evidentă – iar, mai mult, să dai vina pe presă – este ceea ce se cheamă să fii un savant cu orbul găinilor.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii