Tâlharul implicat în jaful din Bucium, urmărit cu focuri de armă, a fost prins

joi, 19 august 2021, 18:52
2 MIN
 Tâlharul implicat în jaful din Bucium, urmărit cu focuri de armă, a fost prins

Polițiștii ieșeni l-au prins pe Ionuț Vlăduț Antoce, cel de-al patrulea tâlhar implicat în jaful de luna trecută din cartierul ieșean Bucium. Individul a fost prins în urmă cu puțin timp în județul Vaslui. În urmă cu câteva zile, oamenii legii au fost aproape să îl prindă, însă individul a fugit într-o pădure, în urma a mai multor descinderi, cu toate că au fost trase numeroase focuri de armă. Agenții de la Serviciul de Investigații Criminale Iași sunt cei care au reușit să îl prindă pe inculpat. Pe numele acestuia exista un mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către judecătorii ieșeni.

„Bărbatul care se sustrăgea de la executarea mandatului de arestare preventivă a fost depistat de polițiștii ieșeni. La data de 6 august 2021, pe numele bărbatului din județul Vaslui, cercetat pentru tâlhărie calificată, faptă comisă pe raza județului Iași, a fost emis mandat de arestare preventivă. Polițiștii ieșeni și vasluieni au efectuat mai multe descinderi în vederea depistării persoanei. La data de 10 august 2021 s-au efectuat descinderi, bărbatul fiind localizat, s-au tras focuri de armă pentru prinderea sa, însă acesta a reușit să fugă într-o pădure. Pe 11 și 12 august 2021 au fost efectuate alte descinderi, dar nu a fost găsit. Acțiunile au continuat, astfel că în această seară, pe 19 august 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași l-au depistat pe bărbat pe raza satului Buda din județul Vaslui. Acesta se află în custodia poliției, urmând a fi introdus în arestul IPJ Iași. Reamintim că din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că în noaptea de 13 iulie 2021, împreună cu alte două persoane, ar fi pătruns în locuința unui bărbat, din municipiul Iași, l-ar fi agresat și ar fi sustras 2.600 de lei și 100 de euro. Un alt bărbat i-ar fi așteptat la mașină. Toți ceilalți trei bărbați sunt arestați preventiv”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Bărbatul este din județul Vaslui, iar alături de alți trei indivizi ar fi pătruns în casa în care locuia o familie. După ce au agresat fizic cele două persoane care locuiau în imobil, hoții au fugit cu o sumă de bani și s-au făcut nevăzuți. Pe 6 august, Ionuț Vlăduț Antoce a fost arestat preventiv în lipsă pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, iar polițiștii ieșeni îl căutau de mai multe zile.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, în dosarul de urmărire penală 8367/P/2021, cu privire la inculpatul Antoce Ionuţ-Vlăduţ. Instanța dispune arestarea preventivă a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, pentru o perioadă de 30 de zile, începând de la data punerii în executare a mandatului de arestare. Instanța dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Antoce Ionuţ-Vlăduţ”, au precizat judecătorii ieșeni.

Comentarii