Temperaturi greu de suportat în România la sfârșitul săptămânii

joi, 14 iulie 2022, 14:05
1 MIN
 Temperaturi greu de suportat în România la sfârșitul săptămânii

Vin zile cu temperaturi de foc în țara noastră. Potrivit meteorologilor, valul de aer tropical va aduce temperaturi de peste 36 de grade Celsius. Temperaturile extrem de ridicate vin în contextul în care țara noastră se confruntă cu o secetă accentuată în mai multe zone.

După câteva zile de cu temperaturi acceptabile, vremea se încălzește din nou. Meteorologii spun ca temperaturile vor ajunge la pragul caniculei la sfârșit de săptămână.

De astăzi ne așteptăm la 33 de grade Celsius, inclusiv în Capitală. La sfârșitul săptămânii este posibil să avem din nou vreme caniculară, adică 35…36 grade Celsius.

”Pe parcursul zilei de mâine așteptăm în mare parte din țară valori de temperatură de peste 32…33 de grade. Ulterior, temperaturile vor crește până la 36…37 de grade. Astfel de valori sunt așteptate sâmbătă în Lunca Dunării.

Peste 35 de grade Celsius vom avea vineri și în vestul țării, și în est și izolat și în centrul țării. Sâmbătă, aria acestora se va restrânge doar în partea de sud a teritoriului. Duminică, temperaturile vor ajunge până la 31…32 de grade”. (antena3.ro)

 

Comentarii