Tenismenul argentinian Nicolas Kicker, găsit vinovat pentru meciuri trucate

vineri, 25 mai 2018, 09:25
1 MIN
 Tenismenul argentinian Nicolas Kicker, găsit vinovat pentru meciuri trucate

Tenismanul argentinian Nicolas Kicker riscă o suspendare pe viaţă după ce a fost găsit vinovat de trucarea a doua meciuri din circuitul Challenger ATP, a anunţat, joi, Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) din cadrul Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF), relatează AFP.
 

Kicker, în vârstă de 25 de ani, a fost învins în prima rundă a turneului ATP de la Lyon, de către compatriotul său Federico Coria, cu 4-6, 6-1, 7-5. Kicker a trucat rezultatul unui meci jucat la Padova (Italia), în iunie 2015, şi un altul la Baranquilla (Columbia), în septembrie 2015.

În plus, el se face vinovat de faptul că a omis să semnaleze o tentativă de corupţie şi de lipsă de cooperare cu anchetatorii TIU. Sancţiunea va fi anunţată ulterior de către Jane Mulcahy, responsabila unităţii independente anticorupţie a ITF, iar Nicolas Kicker va fi privat de autorizaţia de a asista sau participa la competiţii organizate de ITF. Kicker ocupă în prezent locul 84 în clasamentul mondial, după ce a ajuns în turul al treilea la Australian Open, în luna ianuarie.

SURSA: Agerpres.ro

Comentarii