Teodorovici: Eu ar trebui să fiu acum preşedintele PSD, nu Ciolacu

vineri, 31 ianuarie 2020, 10:48
1 MIN
 Teodorovici: Eu ar trebui să fiu acum preşedintele PSD, nu Ciolacu

Fostul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici a afirmat, într-un interviu pentru Psnews.ro, că el ar trebui să fie acum liderul formaţiunii după debarcarea Vioricăi Dăncilă, nu Marcel Ciolacu.

"Potrivit statutului aprobat de Congres, eu ar trebui să fiu acum preşedintele partidului. Nu o spun eu. O spune acest statut pe care toţi membrii Congresului l-au respectat. O să văd exact dacă o să merg sau nu în instanţă cu această încercare de a clarifica cine are dreptate. Mie îmi plac foarte mult lucrurile tranşant discutate. Dacă aş merge în instanţă şi aş câştiga, cred că cei care au votat în Comitetul Executiv Naţional această schimbare contra statutului, ar trebui să plece din partid. Dacă ei vor câştiga, atunci plec eu din partid", a precizat Teodorovici.

Reamintim că Eugen Teodorovici nu s-a împăcat prea bine cu gândul că şi-a pierdut funcţia de preşedinte executiv al PSD, astfel că – după CEX-ul în care a fost "executat" alături de Viorica Dăncilă – a anunţat că vrea să dea în judecată PSD.

Fostul ministru de Finanţe, care a refuzat să demisioneze la CEx-ul respectiv, şi-a pierdut totuşi funcţia prin dizolvarea Biroului Permanent Naţional (BPN) în urma demisiei Vioricăi Dăncilă şi a altor membri ai Biroului.

Eugen Teodorovici consideră însă că, odată ce a fost ales preşedinte executiv al partidului în cadrul unui Congres, ar trebui să îi fie retrasă această funcţie în acelaşi for statutar.

Comentarii