Teste pe bandă rulantă pentru fotbaliştii ieşeni

marți, 10 iulie 2018, 01:43
2 MIN
 Teste pe bandă rulantă pentru fotbaliştii ieşeni

 

CSM Poli joacă astăzi, mâine şi poimâine noi meciuri amicale în Turcia. În faţa ieşenilor vor fi echipe la care lucrează nume celebre: tehnicianul galez John Toshack şI atacantul camerunez Samuel Eto’o

 

CSM Politehnica Iaşi continuă în această săptămână seria meciurilor de verificare pe care le dispută la Bolu, în Turcia, unde este cantonată de la începutul săptămânii trecute. Astăzi, formaţia pregătită de Flavius Stoican va disputa un test cu Yeni Malatyaspor, grupare care s-a clasat sezonul trecut pe locul X în prima ligă turcă, eşalon care cuprinde 18 formaţii. Echipa din Malatya are în lot mai mulţi jucători străini din difierite ţări, precum Brazilia, Argentina, Franţa, Olanda, Maroc, Nigeria, Benin, Ecuador, Senegal ori Guinea.

Mâine, CSM se va confrunta cu Tractor Sazi, club care s-a situat pe locul X în stagiunea 2017-2018 a primei ligi iraniene, care conţine 16 formaţii. Tractor, care are doar fotbalişti iranieni, este manageriată de celebrul John Toshack. Galezul care a jucat la Liverpool şi Swansea, pe ultima şi antrenând-o, a mai pregătit formaţii importante din Spania (Real Madrid, Real Sociedad San Sebastian, Deportivo La Coruña), Portugalia (Sporting), Franţa (Saint-Etienne), Turcia (Beşiktaş Istanbul) precum şi selecţionatele reprezentative ale Ţării Galilor şi Macedoniei.

Joi, în ultima repetiţie de la Bolu, Iaşul va întâlni pe Konyaspor, echipă care a ocupat ultimul loc neretrogradant, XV, în ultima ediţie a eşalonului de elită turc. Clubul din Konya l-a transferat în această vară pe celebrul atacant camerunez Samuel Eto’o, care a trecut pe la Real, Barcelona, Inter şi Chelsea înainte de a ajunge în Turcia, în 2015, la Antalyaspor. La Konyaspor este legitimat şi congolezul Wilfred Moke, stoperul care a jucat şi în România, la Rapid, FC Voluntari şi FCSB.

Reamintim, în primele teste ale verii, derulate săptămâna trecută, CSM a pierdut cu 1-3 (0-1) în faţa Neftci Baku (Azerbaijan), a trecut cu 2-1 (1-0) de Al Kharaitiyat (Qatar) şi a remizat, 0-0, cu bosniacii de la Celik Zenica.

În altă ordine de idei, trei dintre jucătorii care au evoluat anul trecut în Copou şi şi-au reziliat contractele în această vară şi-au găsit echipe. Ivan Kelava s-a întors în ţara lui, Croaţia, urmând a evolua la Inter Zapresic, Vitalijs Jagodinskis a revenit şi el la matcă, în Letonia, la Ventspils, iar Bogdan Gavrilă a ajuns în Malta, la FC Valletta.

 

Comentarii