Tiparul pariorului de succes: Care sunt calitățile necesare

duminică, 05 martie 2023, 23:49
3 MIN
 Tiparul pariorului de succes: Care sunt calitățile necesare

Mulți pariori ar dori să știe cum să procedeze ca să aibă un bilanț pozitiv la cota 2 zilnică. Întrebarea nu este, însă, ce ar trebui să facă, ci cum ar trebui să fie pentru a deveni pariori de succes.
Unele calități ale jucătorilor cărora le merge bine la pariuri sportive sunt înnăscute, dar cele mai multe sunt antrenate în timp. Nimeni nu are succes încă de la început. Performanțele vin o dată cu acumularea experienței și cu deprinderea unor atitudini „mature” în raport cu această activitate.
Pentru cei care își propun ca la un moment dat să fie pariori de succes, prezentăm o listă a abilităților avute de cei care au reușit. Fără excepție, aceștia contează pe: 

Disciplină

Calitatea care stă la temelia oricărei cariere de succes este disciplina. Ea se traduce prin respectarea unui plan de management al banilor și a unui set de reguli. Orice parior și-ar dori să poată respecta întocmai planul de joc gândit în momentul alimentării contului, dar foarte puțini reușesc să își reprime pornirile distructive, cum ar fi jucatul la recuperare. Disciplina este sinonimă în acest caz cu stăpânirea de sine.

Rezistență la stres

În special pentru pariorii profesioniști și pentru tipsteri, presiunea este mare. Prima categorie depinde de veniturile din betting, iar a doua poartă responsabilitatea pronosticurilor postate. În ambele cazuri, situația poate devenit foarte stresantă. Prin urmare, cei care fac față presiunii vor trece mai ușor peste inerentele serii negative.

Capacitate de muncă

Indiferent de domeniu, atingerea succesului necesită multă muncă. Pariurile sportive nu fac excepție. Cine dorește să fie pe plus este pregătit să petreacă peste opt ore pe zi vizionând meciuri și punând cap la cap statistici diverse. Apoi, în preziua meciurilor, parcurge toate sursele de informare pentru a afla noutăți despre echipe. Fiecare pariu este trecut într-un jurnal care este studiat în perioadele de pauză. 
 

Inteligență

Pariorii de succes sunt persoane inteligente, care stăpânesc noțiuni de matematică avansată. Altfel, nu ar reuși să gândească un algoritm care returneze probabilitatea de câștig pentru fiecare bilet, în urma introducerii tuturor elementelor luate în calcul pentru analizarea meciului. Algoritmul este perfecționat de la sezon la sezon, astfel încât să indice cât mai corect șansele de câștig.

Meticulozitate

Un parior care poate fi luat drept model este foarte răbdător și atent la detalii. Răbdarea este de folos pentru stabilirea țintei de profit pe termen lung și pentru atingerea ei prin pași mici, dar siguri, adică prin bilete cu cote realiste. La rândul ei, atenția la detalii este foarte importantă în momentul analizării meciului, când sunt puse față în față stilurile celor două echipe și calitățile individuale ale jucătorilor.

Perseverență

Pariorii de top nu disperă niciodată, chiar dacă trec prin perioade în care nu le iese nimic, ca toți jucătorii. Având un obiectiv pe termen lung, ei nu sunt afectați de eșecurile episodice. Au încredere în ei și continuă cu aceeași strategie de joc care, până la urmă, dă roade. Cine își schimbă planul de joc în funcție de rezultatele dintr-o zi sau dintr-o săptămână ajunge să joace haotic, pierzându-și reperele.

Oportunism

Cuvântul este perceput de multe ori în sensul peiorativ. Când spui despre cineva că este un oportunist, nu îi faci un compliment. În pariuri, însă, termenul are un alt sens. Mai precis, oportunismul în pariuri înseamnă a plasa biletul la momentul potrivit, când pariul are cea mai mare valoare. Jucătorii profesioniști pariază pe favorite exact atunci când sunt afișate cotele, iar pe outsideri cu puține minute înaintea meciului, când cota asociată este la valoare maximă. 

 

Comentarii