Toader internat de urgenţă la Neurochirugie. Ce spun medicii care l-au evaluat

marți, 06 august 2019, 01:49
2 MIN
 Toader internat de urgenţă la Neurochirugie. Ce spun medicii care l-au evaluat

Conform surselor noastre, este posibil ca prof. Tudorel Toader să fi suferit un AVC tranzitor. Rectorul a postat pe Facebook că este bine şi că s-a internat pentru analize.

Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ şi fostul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, a ajuns zilele trecute la Spitalul de Neurochirurgie, acolo aflându-se şi în momentul de faţă internat. Conform unor surse medicale din interiorul spitalului, acesta a ajuns duminică seara, acuzând stări de rău, când a fost preluat de o echipă complexă.

Suspiciunea iniţială era cea de accident vascular cerebral ischemic, prezentând hemiplegie (paralizie a unei jumătăţi a corpului, cauzată de lezarea căilor nervoase motorii). Dimineaţă, medicii spuneau că starea sa este una mai bună, acesta reuşind să mişte mâna dreaptă, fiind internat în continuare în Clinica de Neurologie.

„Nu doreşte să oferim detalii despre starea sa de sănătate, dar pot să confirm că este internat şi e în stare stabilă, alte detalii nu vă pot oferi. Într-adevăr m-am ocupat de cazul său, alături de alţi medici, este o echipă multidisciplinară“, a precizat dr. Lucian Eva, managerul Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Surse medicale au mai explicat că este posibil să fie un AVC tranzitor, ceea ce presupune aceleaşi simptome ca în cazul unui AVC, doar că în acest caz acestea sunt trecătoare, simptomele dispărând complet în 24 de ore, în timp ce în cazul unui AVC simptomele pot fi şi permanente.

Astfel, şansele pentru o recuperare completă sunt mult mai mari, având în vedere că „atacul ischemic provoacă doar o întrerupere temporară a fluxului sangvin către creier, fără a cauza moartea ţesutului“, conform unui site de specialitate.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Florin Grămadă, a confirmat de asemenea internarea acestuia, însă a precizat că Toader nu doreşte să fie oferite detalii suplimentare cu privire la starea de sănătate.

La rândul său, în cursul dimineţii de ieri, Tudorel Toader a ţinut să precizeze pe Facebook că de fapt, a ajuns la spital doar pentru efectuarea „unor analize periodice“ şi nu a ajuns duminică seară, ci luni dimineaţă, fiind în contradicţie chiar şi cu relatările oficiale din partea medicilor care au confirmat internarea şi necesitatea unei echipe multidisciplinare pentru evaluarea acestuia.

Comentarii