De Business

Punem punctul pe știi

Topul creditelor rapide în România: ce IFN-uri acordă banii pe loc?

joi, 11 martie 2021, 09:23
2 MIN
 Topul creditelor rapide în România: ce IFN-uri acordă banii pe loc?

Românii preferă să apeleze la credite rapide pentru a-și rezolva diverse urgențe sau situații neprevăzute și nici nu e de mirare: aceste împrumuturi vin, de regulă, cu o perioadă scurtă de creditare, cerințe minime pentru acordare și, mai ales, cu finanțare rapidă. Fintech-ul Volt a realizat recent un studiu pentru a afla cât de rapide sunt de fapt creditele rapide acordate de cele mai mari IFN-uri din România.

Studiul Volt testează durata obținerii unui credit rapid de la principalele IFN-uri din România. Acesta ia în calcul 13 IFN-uri care oferă credite online şi le compară din perspectiva întregului flux de creditare: de la actele necesare pentru împrumut, completarea aplicației de credit și până la etapa finală, în care clientul primește banii în cont sau direct de la agent, acasă.

Cât de repede primești oferta de credit?

Obținerea unei oferte de credit este cel mai important pas în procesul de creditare online, întrucât este momentul în care solicitantul află dacă se califică sau nu pentru împrumutul dorit și ce sumă poate accesa. Există IFN-uri care analizează foarte rapid dacă acesta este eligibil și îi pot oferi oferta de credit pe loc, în vreme ce în alte cazuri poate dura ore sau chiar zile până la primirea ofertei.

Timpul petrecut în așteptarea ofertei poate varia de la puțin peste 1 minut, în cazul Ocean Credit, și până la câteva zeci de ore, așa cum este cazul IFN-urilor care au o abordare tradițională, ce implică vizita agentului la domiciliu, sau un flux de creditare mai greoi.

Cât de rapid este transferul banilor, după aprobarea creditului

Momentul aprobării creditului și semnării contractului nu coincide întotdeauna cu momentul încasării banilor. Studiul a testat rapiditatea celor 13 IFN-uri și din perspectiva transferului propriu-zis, pentru a identifica cea mai rapidă metodă de a intra în posesia banilor.

Textul integral, pe wall-street.ro

Comentarii