De Business

Punem punctul pe știi

Traficul aerian al Europei ar putea reveni abia în 2029 la nivelul dinainte de pandemie

vineri, 21 mai 2021, 13:58
1 MIN
 Traficul aerian al Europei ar putea reveni abia în 2029 la nivelul dinainte de pandemie

Eurocontrol a declarat că este posibil ca traficul aerian din Europa să nu revină la nivelurile sale pre-pandemice mai devreme de 2029. Într-un raport publicat vineri, agenția cu sediul la Bruxelles a precizat că, între ianuarie și aprilie 2021, numărul zborurilor în spațiul aerian european a fost mai mic cu 65% decât în perioada similară a anului 2019.

În funcție de desfășurarea campaniilor de vaccinare și de eficiența serurilor împotriva noilor variante de SARS-CoV-2, agenția a prezis trei modele diferite pentru viitorul călătoriilor aeriene europene.

Cel mai bun scenariu pleacă de la premisa că restricțiile de călătorie vor fi în general eliminate până în vara lui 2021, caz în care Eurocontrol prognozează că atingerea nivelurilor de trafic aerian din 2019 s-ar produce până în 2024.

Cu toate acestea, spune Eurocontrol, dacă activitățile de vaccinare sunt neuniforme în Europa și în lume, acest lucru ar produce efecte și pentru zboruri, afectând încrederea pasagerilor, și ar putea întârzia redresarea până spre finalul deceniului.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii