Traficul maşinilor de peste 12 tone, restricţionat în Bulgaria în anumite perioade

joi, 07 martie 2019, 10:58
3 MIN
 Traficul maşinilor de peste 12 tone, restricţionat în Bulgaria în anumite perioade

Circulaţia maşinilor cu masa maximă autorizată mai mare de 12 tone va fi restricţionată în Bulgaria, în anumite zile ale săptămânii şi în diferite perioade de timp. Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care transportă mărfuri periculoase, animale vii sau produse alimentare perisabile.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Garda de Coastă, autorităţile de frontieră bulgare au informat Poliţia de Frontieră Română, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu-Ruse, despre faptul că Direcţia Generală „Poliţia Naţională” – Serviciul Poliţie Rutieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din Republica Bulgaria va restricţiona, pe anumite sectoare de drum din Bulgaria, circulaţia pentru mijloacele de transport cu masa de peste 12 tone, inclusiv ansamblu de vehicule, cu remorci şi semiremorci, maşini şi utilaje agricole, tractoare, utilaje şi maşini specializate pentru lucrări, în anumite zile ale săptămânii şi în diferite perioade de timp, de exemplu cu ocazia sărbătorilor legale sau în zilele de sâmbătă şi duminică.

Restricţiile nu se referă la mijloace de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile sau supuse unui anumit regim de temperatură.

„Şoferii care conduc mijloace de transport cărora li se aplică astfel de restricţii trebuie să aleagă din timp locuri de parcare corespunzătoare, înainte de segmentul de drum restricţionat circulaţiei. Conducătorii auto vor avea obligaţia să aştepte în aceste locuri de parcare până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din R. Bulgaria. Precizăm faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Bulgariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, se arată în comunicat.

Autorităţile bulgare au întocmit în acest sens o broşură informaţională, tradusă inclusiv în limba română, care va fi distribuită de către reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Bulgare, în toate punctele de trecere a frontierei, şoferilor de camioane şi şoferilor celorlalte tipuri de mijloace de transport cu masa de peste 12 tone, care vor intra pe teritoriul R. Bulgaria.De exemplu, pe autostrada Trakia restricţiile se aplică în fiecare zi de vineri, începând din iunie până în 15 septembrie, între orele 18.00 – 20.00, respectiv în fiacare zi de duminică, între orele 16.00 – 20.00, pe autostrada Struma în fiecare zi de sâmbătă între orele 16.00 – 20.00 sau pe autostrada Mariţa în fiecare zi de duminică, între orele 16.00 – 20.00. Zilele de sărbătoare oficiale în Bulgaria sunt: 26 – 29 aprilie – Paştele, 1 mai – Ziua Muncii, 6 mai – Sf. Gheorghe, Ziua Armatei Bulgare, 24 mai – Ziua Educaţiei şi Culturii bulgare şi a Scrierii Slavone, 6 septembrie – Ziua Unirii Principatului Bulgariei cu Rumelia de Est, 22 septembrie – Ziua Independenţei Bulgariei şi 24 – 26 decembrie – Crăciunul.

 

Comentarii