Traficul pe Aeroport creşte uşor: 74 de mii de pasageri în februarie

marți, 20 martie 2018, 02:49
1 MIN
 Traficul pe Aeroport creşte uşor: 74 de mii de pasageri în februarie

Dacă, în ianuarie, numărul de pasageri care au tranzitat Aeroportul Iaşi a fost sensibil mai mare decât în aceeaşi lună a anului trecut – 83.323 faţă de 76.995 sau, procentual, plus 8,27 la sută – luna februarie a păstrat trendul crescător, dar cu mai puţin de jumătate de procent avans. Luna trecută s-au înregistrat 74.070 de pasageri, faţă de 73.783 în februarie 2017.

Principalele două cauze pentru scăderea faţă de ianuarie sunt dispariţia cursei Blue Air Iaşi-Timişoara – care va fi reluată duminică, 25 martie, cu aeronave TAROM – şi faptul că februarie e cu trei zile mai scurtă. Practic, numărul mediu zilnic de pasageri din primele două luni ale anului este similar (2688 în ianuarie, 2645 în februarie).

„Creşterea este bună, în condiţiile în care primele două luni din an sunt, în general, mai slabe pentru traficul aerian civil“, a remarcat conducerea regiei în raportul pe luna ianuarie. Este de aşteptat, în continuare, o creştere a traficului general în acest an.

Deşi unele curse au dispărut sau vor dispărea din programul zbor afişat pe panourile din Aeroport (Timişoara – Blue Air, München, Torino şi Madrid – TAROM), alte şase rute vor fi des­chise în iulie: Billund (Dane­marca), Malmö (Suedia), Eindhoven (Olan­da), Dortmund, Salonic şi Paris, toate operate de Wizz Air. În schimb, proiectele de extindere a infrastructurii aeroportuare se lasă în conti­nuare aşteptate.

Comentarii