Trei ani şi jumătate, cu executare, după ce a condus fără permis un motoscuter

vineri, 01 iulie 2022, 01:50
2 MIN
 Trei ani şi jumătate, cu executare, după ce a condus fără permis un motoscuter

Un bărbat din Belceşti nu a luat în seamă avertismentul primit atunci când a fost depistat conducând un moped neînmatriculat prin sat. A insistat să conducă, chiar fără a avea permis. Urmarea a fost o pedeapsă cu executarea în regim de detenţie.

În iulie 2017, Adrian Ionel a cumpărat de la un cunoscut un moped Malaguti. Nu a înmatriculat vehiculul, ci a ieşit să se plimbe cu el, chiar dacă nu avea permis. A fost oprit de poliţişti în centrul comunei, iar aventura l-a costat întocmirea unui dosar penal. De regulă, judecătorii aplică în astfel de situaţii, mai ales dacă nu a avut loc un accident, pedepse cu suspendare sau chiar cu amânare. În cazul lui Ionel, lucrurile nu au stat însă aşa. Deşi se afla deja în curs de cercetare penală, bărbatul a continuat să-şi folosească motoscuterul. După aproape trei săptămâni, a intrat din nou în conflict cu legea, dar în circumstanţe mai grave. S-a urcat băut pe scuter şi a provocat un accident cu victimă, plecând apoi de la faţa locului. Dosarul penal a mers mai repede, iar în noiembrie 2019, Judecătoria Hârlău l-au condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

În februarie acest an, când primul dosar penal a ajuns pe rolul instanţei, Andrei Ionel avea deja cazier. În aceste condiţii, chiar dacă prima faptă fusese lipsită de gravitate, sentinţa nu a putut fi decât una cu executare. Judecătorii au dispus revocarea suspendării pedepsei primite în 2019 şi au adăugat câteva luni de închisoare pentru prima dată când inculpatul fusese depistat fără permis. În total, Adrian Ionel va avea de executat, în regim de detenţie, o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare. Pronunţată marţi, sentinţa poate fi atacată cu apel. 

Comentarii