Trei clase din Iași şi-au suspendat cursurile. Numărul îmbolnăvirilor, în creștere

miercuri, 10 martie 2021, 02:59
2 MIN
 Trei clase din Iași şi-au suspendat cursurile. Numărul îmbolnăvirilor, în creștere

Pe de altă parte, tot trei le-au reluat.

72 de elevi din judeţul Iaşi se află în izolare la domiciliu, zece noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 fiind raportate de către Direcţia de Sănătate Publică Iaşi în cursul zilei de ieri. Totodată, 9 cadre didactice au fost raportate în cursul zilei de ieri ca fiind testate pozitiv cu Covid-19, cifra totală a cadrelor didactice în izolare la domiciliu din judeţul Iaşi fiind de 46 de persoane.

Cifra îmbolnăvirilor se află în plan uşor ascendent, având în vedere faptul că în cursul zilei de ieri doar şapte elevi au ieşit din perioada de izolare, alături de şapte cadre didactice.

În ceea ce priveşte personalul didactic auxiliar şi personalul nedidactic, nu au fost raportate noi cazuri, un angajat din rândul personalului didactic auxiliar şi trei din rândul personalului nedidactic ieşind din perioada de carantinare.

Noile cazuri de îmbolnăvire raportate în rândul cadrelor didactice şi a elevilor au dus însă la suspendarea cursurilor pentru mai multe clase. Astfel, în cursul zilei de ieri, DSP Iaşi a raportat că s-a luat măsura suspendării cursurilor faţă în faţă pentru trei clase din învăţământul gimnazial, liceal sau profesional, câte una de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, Liceul cu Program Sportiv şi Şcoala Gimnazială Internaţională „Spectrum“, în acest moment fiind 8 clase de la aceste niveluri de şcolarizare în judeţ.

De asemenea, s-au suspendat cursurile faţă în faţă pentru trei clase sau grupe din învăţământul preşcolar şi primar, fiind introdusă această măsură la Şcoala Primară „Carol I“, Şcoala Profesională Dumeşti şi Şcoala Primară nr. 1 Roşcani.

Tot ieri au ieşit din perioada de suspendare a cursurilor faţă în faţă trei clase sau grupe de elevi de la trei unităţi de învăţământ din judeţ, în acest moment, la nivelul întregului judeţ, fiind raportate 27 de clase care încă se află în perioada de suspendare a cursurilor faţă în faţă.

Comentarii