Trei răniți în explozia din Popești-Leordeni, duși în Germania cu o aeronavă militară

duminică, 25 iulie 2021, 09:39
1 MIN
 Trei răniți în explozia din Popești-Leordeni, duși în Germania cu o aeronavă militară

Cei trei pacienți care au suferit arsuri în urma exploziei care a avut loc vineri, la centrul de deşeuri din Popeşti-Leordeni, au fost transferați, duminică, la o clinică din Germania. Aceștia au fost transportați cu ajutorul unei aeronave militare, se arată în comunicatul transmis de MApN.

Avionul a decolat din Baza 90 Transport Aerian, duminică, în jurul orei 9.40. Cei trei răniți au fost transportați la un spital din Germania cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române. Misiunea de transfer a fost aprobată de ministrul apărării, Nicolae Ciucă, la solicitarea șefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Este vorba de doi pacienți internați inițial la Spitalul Bagdasar Arseni și unul internat la Spital Floreasca.

O echipă medicală formată din specialiști ai UPU-SMURD București și ai Ministerului Apărării Naționale i-a însoțit pe cei trei pacienți în Germania, la Frankfurt.

„Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, se mai arată în comunicat.

Unul dintre bărbați, de 54 de ani, are arsuri pe 70% din corp, altul, în vârstă de 43 de ani, are arsuri pe căile respiratorii și pe 55% din suprafața corporală.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii