Trei zile dedicate elevilor ieşeni cu cerinţe educaţionale speciale

De astăzi şi până vineri au loc Zilele învăţământului special şi special integrat ieşean, eveniment aflat la a VII-a ediţie

miercuri, 14 martie 2018, 02:50
4 MIN
 Trei zile dedicate elevilor ieşeni cu cerinţe educaţionale speciale

Zilele învăţământului special şi special integrat ieşean, eveniment aflat la cea de-a VII-a ediţie, vor fi sărbătorite la Iaşi începând de astăzi, urmând să aibă loc manifes­tări specifice până vineri. 

Activităţile vor debuta astăzi cu un flash mob ce va avea loc la Grupul Sta­tuar al Voievozilor de lângă Pa­latul Copiilor. Elevi de la Palatul Copiilor, coordonaţi de prof. Mihaela Budacă, vor dansa alături de cei 100 participanţi care şi-au anunţat prezenţa, iar Daria Bahrim, de la clasa profesoarei Anca Apetroaiei, va susţine un recital. De asemenea, va putea fi urmărit şi un moment artistic susţinut de eleva Livia Frona, de la Liceul Special „Moldova“ din Târgu Fru­mos. Deschiderea oficială şi cuvântul oficialităţilor vor avea loc loc în sala de festivităţi de la Palatul Copiilor începând cu ora 13, urmând ca mai apoi să fie premiaţi elevii de la Liceul Special „Moldova“.

În cadrul acestei întâlniri părinţii vor putea afla noi metode şi tehnici în intervenţia şi recupererea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, putând afla şi despre experienţa unui părinte care va vorbi despre efectele terapeutice ale intervenţiei timpurii şi despre importanţa legăturii dintre familie şi terapeut. Activităţile vor continua şi joi, de la ora 12, la Colegiul Tehnic „Ion Holban“. Cu această ocazie vor avea loc prezentări ale serviciilor educaţional-terapeutice oferite de sistemul de învăţământ special şi special integrat din judeţ, dar şi ale serviciilor terapeutic-recuperatorii oferite de DGASPC şi organizaţii non guvernamentale.

Cititi si: Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” Iaşi sărbătoarește 85 de ani

Vineri, de la ora 10.30, Şcoala Specială „C. Păunescu“ va fi gazda dezbaterii „Modalităţi eficiente de adaptare curriculară“. De asemenea, vor fi prezentate şi rezultatele proiectului „Cutia cu surprize“, destinat elevilor din şcolile speciale din judeţul Iaşi, fiind o iniţiativă propusă de către elevii de la şcolile de masă prin care se doreşte oferirea unui mărţişor elevilor cu dezabilităţi din şcolile speciale. În această campanie au fost implicate 45 de şcoli şi grădiniţe, 243 profesori voluntari şi 4.351 elevi voluntari, de surprize beneficiind 4.507 de elevi din unităţile de învăţământ special din judeţ. 

Cititi si: Liceul pentru elevi cu deficienţă de auz din Iaşi: 85 de ani de existenţă

Activităţile vor debuta astăzi cu un flash mob ce va avea loc la Grupul Sta­tuar al Voievozilor de lângă Pa­latul Copiilor. Elevi de la Palatul Copiilor, coordonaţi de prof. Mihaela Budacă, vor dansa alături de cei 100 participanţi care şi-au anunţat prezenţa, iar Daria Bahrim, de la clasa profesoarei Anca Apetroaiei, va susţine un recital. De asemenea, va putea fi urmărit şi un moment artistic susţinut de eleva Livia Frona, de la Liceul Special „Moldova“ din Târgu Fru­mos. Deschiderea oficială şi cuvântul oficialităţilor vor avea loc loc în sala de festivităţi de la Palatul Copiilor începând cu ora 13, urmând ca mai apoi să fie premiaţi elevii de la Liceul Special „Moldova“. În cadrul acestei întâlniri părinţii vor putea afla noi metode şi tehnici în intervenţia şi recupererea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale, putând afla şi despre experienţa unui părinte care va vorbi despre efectele terapeutice ale intervenţiei timpurii şi despre importanţa legăturii dintre familie şi terapeut.

Activităţile vor continua şi joi, de la ora 12, la Colegiul Tehnic „Ion Holban“. Cu această ocazie vor avea loc prezentări ale serviciilor educaţional-terapeutice oferite de sistemul de învăţământ special şi special integrat din judeţ, dar şi ale serviciilor terapeutic-recuperatorii oferite de DGASPC şi organizaţii non guvernamentale. Vineri, de la ora 10.30, Şcoala Specială „C. Păunescu“ va fi gazda dezbaterii „Modalităţi eficiente de adaptare curriculară“. De asemenea, vor fi prezentate şi rezultatele proiectului „Cutia cu surprize“, destinat elevilor din şcolile speciale din judeţul Iaşi, fiind o iniţiativă propusă de către elevii de la şcolile de masă prin care se doreşte oferirea unui mărţişor elevilor cu dezabilităţi din şcolile speciale. În această campanie au fost implicate 45 de şcoli şi grădiniţe, 243 profesori voluntari şi 4.351 elevi voluntari, de surprize beneficiind 4.507 de elevi din unităţile de învăţământ special din judeţ. 

Comentarii