De Sănătate

Punem punctul pe știi

Trei zile fără niciun caz nou de Covid la Iaşi. Caravană mobilă de vaccinare

joi, 01 iulie 2021, 01:57
1 MIN
 Trei zile fără niciun caz nou de Covid la Iaşi. Caravană mobilă de vaccinare

Pentru a treia zi consecutiv, rata de infectare COVID 19 s-a menţinut la Iaşi la 0,03 cazuri la mia de locuitori, fără niciun caz nou de infecţie cu SARS COV 2 depistat. În judeţ, în schimb, în urma testării, trei persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat două externari. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

Chiar dacă numărul de paturi ocupate sunt puţine – 12 pentru formele medii spre severe şi şi 4 la secţiile ATI, campania de vaccinare bate pasul pe loc. De exemplu, pe data de 29 iunie au fost vaccinate 802 persoane. Dintre acestea 373 de persoane au primit doza I şi 429 de persoane au primit doza II. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson & Johnson, până în momentul de faţă au fost efectuate 10.160 de vaccinari, 198 doze fiind administrate în ultimele 24 de ore.

Pentru a creşte adresabilitatea populaţiei la vaccinare, autorităţile au luat o serie de măsuri alternative. Ieri, o caravană mobilă de vaccinare s-a aflat în Piaţa Voievozilor din cartierul Alexandru cel Bun. Echipele medicale au fost pregătite cu toate explicaţiile pentru persoanele care au avut nelămuriri cu privire la vaccinuri şi au fost gata să imunizeze persoanele care au dorit să minimalizeze riscul unei infecţii COVID-19 sau care vor să plece cu mai puţine griji în vacanţă. Caravana mobilă din Piaţa Voievozilor a utilizat serul Johnson&Johnson care presupune o singură doză (cei care se vor vaccina, nu vor trebui să se prezinte la rapel, aşa cum este cazul celorlalte seruri care se folosesc în România). Vaccinarea s-a facut pe loc, pe baza cărţii de identitate sau paşaportului.

Comentarii