Tremolo cu Ana Bogdan

miercuri, 10 octombrie 2018, 01:43
3 MIN
 Tremolo cu Ana Bogdan

Jucătoarea română a întors în două rânduri soarta partidei cu americanca Dolehide în turneu de la Hong Kong. Monica Niculescu a învins coşmarul Simonei Halep de la Beijing, tunisianca Ons Jabeur

 

 

În turneul de tenis de la Hong Kong (500.000 $), Monica Niculescu a obţinut calificarea în turul secund, după ce a trecut într-un meci de două ore şi 40 de minute, de jucătoarea tunisiană, Ons Jabeur (100 WTA), scor 4-6, 7-6, 6-0. Monica a condus cu 3-1 în primul set, dar a pierdut cu 4-6, setul al doilea a fost foarte echilibrat, dar cu un tie-break adjudecat la zero de către româncă, iar în manşa decisivă Monica a fost mai lucidă şi a învins-o pe jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep la Beijing. În faza a doua, Monica o va întâlni pe australianca Daria Gavrilova (34 WTA), care a avut şi ea emoţii cu kazaha Zarina Dias (90 WTA), pe care a învins-o cu 3-6, 7-5, 6-1. Şi mai mult suspans a provocat Ana Bogdan (78 WTA), dar jucătoarea noastră a dovedit din nou că ştie să iasă din situaţii imposibile. În partida cu americana Caroline Dolehide (131 WTA), Ana a făcut-o în două rânduri. În primul set, americanca a condus cu 5-0, dar Bogdan a egalat. Setul a ajuns apoi în tie-break, câştigat de sportiva din SUA. În setul decisiv, Dolehide s-a distanţat la 5-1, cu două break-uri, apoi a comis două duble greşeli pe mingi de meci, la 5-2. Bogdan a salvat o minge de meci pe propriul serviciu, la 3-5, înainte de a pune capăt partidei, după ce a câştigat şase game-uri la rând.Scor final, 6-7, 6-3, 7-5 după două ore şi jumătate. Ana va evolua în turul următor cu spaniola Garbiñe Muguruza, care a trecut cu 6-3, 6-1 de compatrioata ei, Sara Sorribes. La dublu, Monica Niculescu în echipă cu americanca Jennifer Brady, n-a putut face faţă unui cuplu puternic, Alicja Rosolska/Abigail Spears (Polonia/SUA), favoritele nr. 2 impunându-se cu 6-2, 6-3.

* La Linz, Sorana Cîrstea şi-a decepţionat din nou fanii, cedând cu 4-6, 2-6 elveţiencei Jil Teichmann (158 WTA), după 76 de minute de joc, înregistrând al treilea eşec consecutiv în circuit. Tot la Linz, perechea Irina Bara / Xenia Knoll (România / Elveţia) a trecut în sferturi, după ce a învins cu 6-3, 4-6, 10-6 de echipa Aleksandra Panova / Galina Voskoboeva (Rusia / Kazahstan).

* În turneul de la Tianjin, Irina Begu (52)  îşi confirmă forma slabă, pierzând cu 5-7, 2-6 în faţa unei sportive clasate cu peste 200 de locuri mai jos, chinezoaica Zhang Yuxuan (255). Irina a întors în primul set de la 1-3 la 5-3, dar a pierdut patru game-uri la rând.

* În fine, la turneul din seria Masters ATP de la Shanghai, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) s-a calificat în turul secund, după ce a trecut cu 6-7, 7-6, 12-10 de perechea Aisam Qureshi/ Stephanos Tsitsipas (Pakistan/Grecia. Horia şi Juls vor avea o sarcină mult mai grea în turul următor, cu perechea columbiană Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, cap de serie numărul 5.

 

 

 

Comentarii