Tudorel Toader explică ameninţările lui Frans Timmermans: Nu cheamă Guvernul în instanţă, ci România

marți, 02 octombrie 2018, 21:12
1 MIN
 Tudorel Toader explică ameninţările lui Frans Timmermans: Nu cheamă Guvernul în instanţă, ci România

Tudorel Toader a spus, după discuţia cu Frans Timmermans, că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene nu va chema Guvernul în instanţă, aşa cum s-a înţeles la dezbaterea de luni, ci România, pentru că ţara noastră nu a transpus directiva privind spălarea banilor.

„A spus că va chema Guvernul în instanţă. Nu Guvernul, ci România şi nu e vorba să-l cheme. E deja o procedură de infringement începută pentru că nu am transpus directiva privind spălarea banilor. Referirea dânsului nu e la viitor, e la trecut. Nu Guvernul Românei, ci România pentru netranspunerea directivelor cu spălarea banilor”, a spus ministrul Justiţiei, la Antena3. Tudorel Toader a mai subliniat că la discuţia cu Frans Timmermans, la care a participat şi premierul Viorica Dăncilă, s-a menţionat şi subiectul protocoalelor secrete.

„Să nu ne surprindă dacă prim-vicepreşedintele va exprima semne de întrebare cu privire la aceste protocoale, cu ce rol au avut ele în înfăptuirea justiţiei. S-a vorbit despre MCV, s-a vorbit şi despre Comisia de la Veneţia, cu standardele pe care le cere. S-a discutat despre modificările Codurilor, despre discuţiile cu Comisia. România se află pe un parcurs ireversibil în familia europeană”, a mai spus Tudorel Toader.

Comentarii