Turneul debutantelor

miercuri, 17 noiembrie 2021, 02:43
3 MIN
 Turneul debutantelor

 

Trei dintre cele patru semifinaliste ale Turneului Campioanelor – Maria Sakkari, Anett Kontaveit şi Paula Badosa – n-au ajuns niciodată în faza aceasta. Excepţia este Garbiñe Muguruza

* Maria Sakkari din Grecia (6 WTA) s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor de la Guadalajara, după ce a învins-o cu scorul de 7-6, 6-7 (6), 6-3, pe Arîna Sabalenka din Belarus, locul 2 WTA şi prim-favorită ca urmare a absenţei liderului mondial, Ashleigh Barty. Partida a durat două ore şi 47 de minute (cea mai lungă din turneu) şi, la capătul ei, Sakkari, cu două victorii, a terminat pe locul al doilea în clasamentul Grupei Chichen Itza. Ea va evolua în penultimul act cu Anett Kontaveit (8 WTA), câştigătoarea Grupei Teotihuacan. În al doilea meci al grupei, poloneza Iga Swiatek (9 WTA) a obţinut o victorie de palmares cu spaniola Paula Badosa (10 WTA), scor 7-5, 6-4, după o oră şi 39 de minute de joc. Badosa, care avea asigurat locul I în clasamentul grupei după etapa a II-a, va da piept în semifinale cu compatrioata ei, Garbiñe Muguruza (5 WTA) şi probabil că s-a menajat puţin în meciu cu Iga.

* Liderul mondial Novak Djokovic şi rusul Andrei Rublev (5 ATP) sunt primii învingători în Grupa Verde a Turneului Campionilor de la Torino. Djokovic a trecut cu 7-6, 6-2 de norvegianul Casper Ruud (8 ATP) într-o oră şi jumătate, iar Rublev l-a învins cu 6-4,6-4 pe grecul Stefanos Tsitsipas, care este posibil să abandoneze turneul din cauza unor dureri în cot. Aseară, în Grupa Roşie, Daniil Medvedev (2 ATP) l-a învins după două ore şi 38 de minute,cu scorul de 6-3, 6-7, 7-6 pe germanul Alexander Zverev (3 ATP). Cu două în două meciuri, Medvedev (25 ani) este lider în Grupa Roşie şi a făcut un pas mare spre semifinale. Italianul Matteo Berrettini (7 ATP) s-a retras din turneu şi a fost înlocuit de compatriorul său Jannik Sinner (11). El a jucat aseară, târziu, cu polonezul Hubert Hurkacz. Accidentat la muşchii abdominali, Berettini a fost nevoit să cedeze după un set în primul său meci împotriva lui Alexander Zverev.

La dublu, Horia Tecău şi Kevin Krawietz au pierdut şi al doilea meci la Turneul Campionilor, 6-7,4-6 cu echipa croato-slovacă Ivan Dodig / Filip Polasek şi au fost eliminaţi.

* Mihaela Buzărnescu s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale turneului ITF de la Petange (Luxemburg), după 6-1, 6-1 cu suedeza Victoria Pahlett. Buzărnescu (33 ani, 121 WTA), a doua favorită, a avut nevoie de exact o oră pentru a obţine victoria în faţa adversarei de 27 de ani. În optimi, Buzărnescu o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Ana Kubareva (Belarus) şi Monika Kilnarova (Cehia). În acelaşi turneu, ieşeanca Andreea Prisăcariu (21 ani, 336 WTA) a abandonat, în primul tur, la scorul de 2-6, 0-2 în faţa germanei Stephanie Wagner (27 ani, 309 WTA).

* Irina Bara (133 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 125 de la Montevideo, după ce a dispus de Katharina Gerlach (Germania,233), cu 3-6, 6-1, 6-1. În alt meci din primul tur, Gabriela Talabă-Lee a fost învinsă de Paula Ormaechea (Argentina) cu 0-6, 4-6.

 

Comentarii