Ultimele detalii despre slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană Iaşi

vineri, 30 aprilie 2021, 11:01
1 MIN
 Ultimele detalii despre slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană Iaşi

Slujba din noaptea de Înviere de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi va începe, cum e rânduiala, la miezul nopţii (precedată, de la 23.30, de Canonul Sâmbetei celei Mari) şi se va desfăşura pe esplanada de afară până spre ora 02.30 (când estimăm că se va încheia Sfânta Liturghie). 

“Se va sluji doar afară pentru a permite cât mai multor credincioşi să fie părtaşi la această cea mai mare sărbătoare a întregului an liturgic. Tot pentru a veni în sprijinul credincioşilor, pe două ecrane de mari dimensiuni se va transmite slujba în direct, ele fiind amplasate în zone în care nu există vizibilitate directă spre locul de slujire (unul dintre ele va fi amplasat în zona intrării, spre zona pietonală a Bulevardului Ştefan cel Mare şi Sfânt)”, potrivit preotului Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Cititi si: Fără nicio referire la vaccinare, IPS Teofan semnează o pastorală despre solidaritate

Credincioşii care vor participa la slujbă sunt îndemnaţi să respecte regulile specifice acestei perioade pandemice: distanţă, mască etc. De asemenea, facem un apel către aceştia să nu se deplaseze de la locul lor în momentul în care, în miez de noapte, se va împărţi lumină. Părintele Mitropolit Teofan, clericii din sobor şi voluntarii se vor deplasa cu lumânările aprinse la fiecare dintre cei prezenţi, astfel încât să se prevină orice fel de aglomerări, fie şi pentru scurt timp.

 

Comentarii