Un avocat, un notar și un intermediar în tranzacții cu terenuri, sub control judiciar

joi, 25 noiembrie 2021, 20:20
1 MIN

O reţea de ieşeni specializată în tranzacţii cu terenuri în numele unor oameni care ulterior nu mai vedeau niciun ban a fost destructurată ieri de procurorii DIICOT. În urma audierilor care au avut noaptea trecută, procurorii au reținut mai multe persoane persoane implicate în înșelarea ieșenilor cu case și terenuri. În această seară, unii acuzați au fost puși sub control judiciar.

Joi seara fost formulată propunerea de arestare pentru avocatul Alexandru Bernic, notarul Răzvan-Ionuţ Costin și un intermediar în tranzacţii cu terenuri, Sandu Cătălin Gheorghiţă. Propunerea de arestare a fost respinsă. Cei trei au fost puși sub control judiciar.

Procurorii susţin că gruparea identifica persoane care aveau dreptul să primească suprafeţe mari de teren şi aşteptau punerea în posesie, fiind în proceduri de stabilire a amplasamentelor. Membrii reţelei aveau în vizor persoane în vârstă sau care se aflau în strainătate şi îi convingeau să le dea procuri de reprezentare. După vânzarea terenurilor, banii nu mai ajungeau la proprietari. Printre cei audiaţi de procurori se numără notarul Răzvan-Ionuţ Costin şi avocatul Alexandru Bernic. Aflați amănunte de AICI.

Comentarii