Un candidat ieşean la alegerile din 6 decembrie a intrat deja în Parlament

miercuri, 28 octombrie 2020, 01:50
1 MIN
 Un candidat ieşean la alegerile din 6 decembrie a intrat deja în Parlament

Schimb de ştafetă, ieri, la Camera Deputaţilor: Costel Alexe a pus punct celui de-al doilea mandat de parlamentar al său, care va fi continuat, în cele două luni rămase, de către Alexandru Muraru. De altfel, Muraru este candidatul aflat pe prima poziţie a listei PNL Iaşi pentru camera inferioară a Parlamentului în alegerile din 6 decembrie. Iulian-Alexandru Muraru, prim-vicepreşedinte al PNL Iaşi, a depus jurământul „faţă de ţară şi popor” în plenul Camerei. 

El este profesor asociat în Ştiinţe Politice şi cercetător ştiinţific în cadrul Departamentului de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice a Universităţii „Al.I. Cuza”. Este, de asemenea, cercetător asociat al Institutului Român de Istorie Recentă.

A fost consilier la Cancelaria prim-ministrului (2005-2009), director general al Institutului Naţional al Patrimoniului (2013-2014) şi membru în conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune (din 2014). Şi-a susţinut doctoratul în ştiinţe politice în 2011, cu o teză despre dezbaterile privind regalitatea în România postcomunistă. În ce îl priveşte pe Costel Alexe, liderul filialei liberale ieşene a renunţat la Camera Deputaţilor după ce a fost învestit în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi. Zilele acestea, urmează să predea şi portofoliul Mediului, Apelor şi Pădurilor. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii