Un fost parlamentar ieşean, cu doi ani de mandat, cere pensie specială în instanţă

vineri, 15 octombrie 2021, 02:01
1 MIN
 Un fost parlamentar ieşean, cu doi ani de mandat, cere pensie specială în instanţă

Numărul foştilor parlamentari ieşeni care îşi cer înapoi pensiile speciale a crescut la 17. După ce 15 foşti deputaţi şi senatori s-au adresat Tribunalului ieşean, iar un altul celui din Suceava, un fost deputat de acum 30 de ani a cerut şi el anularea ordinului de încetare a plăţii indemnizaţiei pentru limită de vârstă emis de Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

Vasile Diacon a fost ales membru al primului legislativ de după 1990, ca deputat din partea Frontului Salvării Naţionale, pentru un mandat de doi ani. A fost singura sa participare în Parlament. A părăsit FSN pentru a se înscrie în Partidul România Mare, fiind şef al filialei ieşene în perioada 2007-2013. Ulterior, a condus filialele ieşene ale Frontului Demnităţii şi Identităţii Naţionale şi Partidului România Noastră.

Tribunalul s-a pronunţat ieri asupra solicitării lui Diacon de reluare a plăţii pensiei speciale, fără însă a o aproba ori respinge. Magistraţii Secţiei I Civile au apreciat că cererea nu este de competenţa lor, declinând analizarea solicităţii în favoarea Curţii de Apel.

O decizie similară a fost adoptată zilele trecute de Tribunal şi în privinţa cererii înaintate de cei 15 foşti parlamentari. În schimb, Tribunalul Suceava a apreciat că se poate pronunţa asupra cererii fostului deputat PNŢ-CD Vasile Lupu, cazul lui urmând să fie analizat săptămâna viitoare.

Comentarii