Un lăutar inconştient a făcut prăpăd în Metalurgie: un mort şi cinci răniţi. Filmul evenimentului!

Acesta a intrat într-o maşină cu muncitori, unul dintre ei decedând pe loc.

miercuri, 12 decembrie 2018, 02:50
2 MIN

Viteza şi mâzga de pe drum au băgat în mormânt un ieşean, iar un altul se zbate între viaţă şi moarte. Aseară, în jurul orei 17, şoferul unui Audi care circula cu viteză mare pe bulevardul Chimiei, dinspre podul Metalurgiei către Dancu, a derapat pe contrasens şi a izbit frontal un autovehicul plin cu muncitori.

Cel care conducea autoturismul Audi se numeşte Mircea Ungureanu, are 42 de ani şi este de profesie lăutar. Acesta se afla aseară intubat, în stare gravă la spital. Autoturismul acestuia a intrat pe contrasens şi a izbit violent, în plin, un Volkswagen în care se aflau cinci muncitori. Uimitor, şoferul din Volkswagen a scăpat cu viaţă, însă pasagerul din dreapta, Neculai Filip, în vârstă de 38 de ani, a murit pe loc.

Ceilalţi din maşină, colegii lui, au scăpat cu răni şi au fost transportaţi la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. „Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier în care au rezultat cinci persoane rănite şi una decedată. Cer­cetă­rile continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. Cele două autoturisme care s-au ciocnit arătau aseară de parcă ar fi fost lovite de bombe. Autotu­rismul Audi a fost însă distrus aproape în totalitate în partea din faţă, şi în mai mică măsură celălalt, Volkswagen-ul. Cel mai probabil, pasagerul din dreapta şoferului din Volkswa­gen nu purta centura de siguranţă, însă o expertiză va stabili acest lucru.

Şocant este că poliţiştii au descoperit că şoferul din autoturismul Volkswagen se afla băut la volan, acesta având o alcoolemie de 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Autoturismul Audi al lăutarului se află la vânzare pe un site de specialitate încă din luna septembrie a acestui an. În cursul zilei de astăzi, poliţiştii aşteaptă rezultatele analizelor de sânge ale lui Mircea Ungureanu, şoferul din Audi, pentru a se vedea dacă consumase alcool înainte de a se urca la volan. De precizat este că accidentul de aseară are printre cauze şi mâzga de pe şosea care a acoperit toate drumurile din Iaşi. După 20 de minute de la producerea accidentului grav din Metalurgie, a avut loc o tamponare în lanţ în zona Antibiotice, între şapte maşini. În acest caz nu au fost victime. 

Comentarii