Un milion de pasageri pe Aeroportul Iaşi, cu o lună mai devreme față de anul trecut

joi, 18 octombrie 2018, 01:57
2 MIN
 Un milion de pasageri pe Aeroportul Iaşi, cu o lună mai devreme față de anul trecut

Anul trecut, fluxul de călători a atins în noiembrie acest nivel. Astă-vară au aterizat la Iaşi şase noi curse, promise încă din 2017.

Cu o lună mai repede faţă de anul trecut, Aeroportul a marcat momentul depăşirii pragului de un milion de pasageri care i-au tranzitat terminalele. Pasagerul cu numărul 1.000.000, Ramona Cristina Piştină, a călătorit ieri de la Timişoara la Iaşi, fiind aşteptată şi premiată de reprezentanţii aerogării, ai companiei TAROM şi de preşedintele Consiliului Judeţean. De altfel, timişoreanca a venit în oraşul moldav cu o aeronavă a companiei naţionale de aviaţie, care operează rutele interne. Ea a primit un voucher cu două călătorii pentru două persoane şi un troller sport, momentul fiind sărbătorit cu tort, şampanie, dar şi cu muzică clasică.

„Sosirea“ mai devreme a celui de-al mi­lionulea pasager este un rezultat direct al creşterii numărului de curse operate pe aeroportul ieşean. Amintim că, în martie, a fost relansată cursa spre Timişoara, iar în iunie a fost inaugurat zborul spre Cluj-Napoca. În vară s-au lansat nouă destinaţii noi, dintre care şase sunt permanente: Eindhoven, Billund, Dortmund, Salonic, Paris (Beauvais) şi Bruxelles (Charleroi). Pe lângă Cuneo şi Verona (Italia) şi Malmö (Suedia), în sezonul estival oferta a fost completată, ca de obicei, de cursele charter care au asigurat zboruri spre patru destinaţii de vacanţă din Grecia şi Turcia. În prezent, pe Aeroportul Iaşi sunt operabile trei rute interne şi 20 de zboruri externe, cu patru companii aeriene.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii