Un nou proiect major în Bucium: 135 de vile pe un teren de 10 hectare

vineri, 24 iunie 2022, 17:11
1 MIN
 Un nou proiect major în Bucium: 135 de vile pe un teren de 10 hectare

Un nou proiect major de investiții a intrat în procesul de avizare a Primăriei, fiind programată o dezbatere publică asupra propunerii urbanistice la începutul lunii iulie: 135 de vile, alături de centre de servicii comunitare, pe un teren de aproape 10 hectare amplasat în Vișan (Bucium), la circa 2 km de șos. Bucium. Proprietarul terenului este un fost politician controversat.

„Prin prezenta documentația se propune parcelarea terenului studiat în 135 de loturi pentru locuințe individuale având suprafețe cuprinse între 352 și 807 mp, fiecare organizate într-un singur UTR (unitate teritorială de referință, n.r.), 1 lot pentru construirea unui centru de cartier și servicii, iar cele două parcele având categoria de folosință pășune, respectiv fâneață, însumând 5.740 mp, vor fi păstrate ca spații verzi”, se arată în proiectul de PUZ, care va fi dezbătut public pe 4 iulie.Zona studiată se află în extravilanul cartierului Bucium, în apropierea Trecătoarei Vișan, la o distanță de circa 300 m de șos. Bârnova și de 1,8 km față de șos. Bucium

Potrivit sursei citate, terenul are 99.776 mp și a rezultat din alipirea mai multe suprafețe. În prezent, accesul la amplasament este asigurat prin str. Trecătoarea Vișan care are o lățime de doar 3 metri, cu o bandă de circulație și care nu este asfaltată.Parcările vor fi rezolvate în interiorul loturilor, pe terenul proprietate, fiind prevăzute 270 locuri pentru locuințele inviduale și 65 de locuri pentru centrul de servicii, conform documentației consultate de APIX.ro.

Mai mult, pe apix.ro

Comentarii