Un semn cu degetul mijlociu, urmat de o bătaie şi două condamnări în instanţă

joi, 09 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Un semn cu degetul mijlociu, urmat de o bătaie şi două condamnări în instanţă

Întors în satul copilăriei, un IT-ist ieșean a intrat în conflict cu doi consăteni. După un semn cu degetul mijlociu a urmat o bătaie, soldată cu două condamnări în instanță.

În preajma Crăciunului 2019, I.D. venise în vizită la părinții săi din Cotnari. Pe 20 decemrbie, după prânz, a plecat pe jos spre gară, trecând pe lângă curtea în care Iulian Sîrbu și Dănuț Crețu pregăteau „pomana porcului”, după ce sacrificaseră un animal. Una dintre persoanele aflate în curte a aruncat o piatră în drum tocmai când I.D. trecea prin dreptul porții.

IT-istul a întors capul și, văzându-i pe cei din curte că se amuză, le-a arătat degetul mijlociu și a mers mai departe. Crețu și Sîrbu s-au simțit ofensați și au ieșit după el. L-au ajuns din urmă după aproximativ 200 de metri, l-au întrebat ce caută în Cotnari și i-au cerut socoteală pentru gestul făcut. I.D. nu a apucat să dea vreo explicație, căci Sîrbu l-a lovit cu pumnul în față, trântindu-l la pământ. L-a ajutat apoi să se ridice, dar numai pentru ca și Crețu să-l poată lovi, cu capul, tot în zona feței. Intervenția unei sătence aflate în zonă i-a făcut pe cei doi să se întoarcă în curtea din care ieșiseră.

Cazul a ajuns în atenția Judecătoriei Hârlău, cei doi agresori fiind acuzați de lovire sau alte violențe. Dintre ei, Crețu nu avea antecedente penale. În schimb Sîrbu mai suferise între timp o condamnare, la 2 ani și 5 luni de închisoare, cu suspendare și o altă pedeapsă, cu amendă.

Judecătorii au luat în calcul faptul că agresiunea nu avusese urmări grave, iar cei doi îi aplicaseră lui I.D. o singură lovitură. Sîrbu a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 2.100 lei, echivalând cu 140 zile amendă, iar Crețu, la 240 zile-amendă, reprezentând 3.600 lei. Pronunțată marți, sentința poate fi contestată. 

 

 

Comentarii