Un septuagenar susţine că vărul lui a căzut într-un cuţit

joi, 08 iulie 2021, 01:53
1 MIN
 Un septuagenar susţine că vărul lui a căzut într-un cuţit

Aproape septuagenar, un ieşean şi-ar putea petrece bătrâneţile la închisoare. Dumitru Rotaru a fost condamnat de magistraţii Tribunalului la 5 ani de închisoare pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat un văr. Pedeapsa nu este definitivă, ea mai putând fi atacată în faţa Curţii de Apel. Totuşi, este puţin probabil ca sentinţa definitivă să-i fie mai favorabilă, 5 ani fiind deja pedeapsa minimă.

Incidentul s-a petrecut pe 6 octombrie 2019. În seara respectivă, Dumitru Rotaru a fost implicat într-un conflict spontan, în curtea unei case din Zbereni, comuna Cotnari. La un moment dat, bărbatul a ieşit în uliţă, iar acolo şi-a lovit vărul cu un cuţit în zona toraco-abdominală. Lama cuţitului i-a atins victimei splina şi pancreasul, punându-i viaţa în pericol. Rotaru a afirmat că vărul său de fapt căzuse în cuţit, el neavând intenţia de a-l lovi. Abia după efectuarea unei experitze, s-a putut stabili cu exactitate derularea faptelor. Bărbatul şi-a menţinut afirmaţiile şi în faţa judecătorilor. Dacă şi-ar fi recunoscut fapta, ar fi putut beneficia de reducerea pedepsei cu o treime.

În afara pedepsei cu închisoarea, magistraţii au stabilit în sarcina lui Rotaru şi plata a 3.000 de euro ca daune morale faţă de vărul său şi a aproximativ 12.000 lei către Spitalul Orăşenesc Hârlău, Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Spitalul "Sf. Spiridon", ca daune materiale. Cuţitul folosit la agresiune i-a fost confiscat. În schimb, judecătorii au dispus returnarea pantalonilor de trening purtaţi în seara respectivă şi reţinuţi pentru prelevarea de probe. 

Comentarii