Un şofer a rămas fără permis deşi credea că nu a fost niciun accident. Imaginile video l-au salvat

luni, 30 octombrie 2023, 02:50
2 MIN
 Un şofer a rămas fără permis deşi credea că nu a fost niciun accident. Imaginile video l-au salvat

Un şofer a rămas fără permis după ce un taximetrist aproape că l-a lovit din spate, la intrarea în pasajul de la Fundaţie. Lucrurile s-au lămurit până la urmă în instanţă, dar nu fără emoţii.

În martie anul trecut, Constantin O. a primit o adresă din partea Poliţiei Rutiere prin care i se solicita să comunice cine condusese autoturismul său pe 7 martie, întrucât maşina fusese implicată într-un accident, iar şoferul nu se prezentase la societatea de asigurări pentru soluţionarea amiabilă. Ieşeanul s-a prezentat la Biroul Rutier, spunând că el se aflase la volan, dar nu avusese loc niciun accident. El a explicat că în ziua respectivă se îndrepta din Păcurari spre bulevarul Independenţei.

La intrarea în pasaj, un taxi venise din spate şi îi atinsese uşor maşina. Nu fusese vorba de o coliziune propriu-zisă, aşa că Constantin O. i-a făcut semn taximetristului că nu este nicio problemă. Totuşi, acesta din urmă declarase producerea unui accident. În lipsa soluţionării amiabile, Constantin O. a fost amendat cu 580 lei şi i s-a interzis dreptul de conduce timp de 30 de zile.

În faţa magistraţilor Judecătoriei, lucrurile s-au lămurit. Deşi nu existaseră daune semnificative, taximetristul considerase de datoria lui să se prezinte la Poliţie, lăsând acolo şi filmarea video pe care o deţinea. Aceasta a stat de altfel şi la baza analizei efectuate de judecători. Din imagini rezulta că la intrarea în pasaj, Constantin O. schimbase banda de circulaţie, forţând intrarea pe a doua bandă, în faţa taximetristului. Pentru aceasta, şoferul fusese sancţionat cu amenda de 580 de lei.

Nu se observa însă nicio coliziune între cele două maşini, care condusese la suspendarea dreptului de a conduce. Indiferent ce declarase taximetristul poliţiei, în lipsa unui accident nu putea fi vorba de o sancţiune. Ca urmare, magistraţii Judecătoriei au dispus anularea procesului-verbal întocmit de Poliţia Rutieră. Apelul declarat de Inspectoratul Poliţiei Judeţen împotriva sentinţei Judecătoriei a fost respins de Tribunal joia trecută. 

 

 

Comentarii