Un şofer prins băut la volan a scăpat fără pedeapsă după ce le-a povestit judecătorilor ce a păţit cu soacra sa

miercuri, 29 decembrie 2021, 02:57
2 MIN
 Un şofer prins băut la volan a scăpat fără pedeapsă după ce le-a povestit judecătorilor ce a păţit cu soacra sa

Un şofer a ajuns în faţa instanţei din cauza soacrei. Amuzaţi probabil de păţania acestuia, judecătorii au renunţat să-l mai condamne.

În martie 2019, F.C.C. a mers împreună cu soţia şi fiul său la o înmormântare, în satul Suhuleţ din comuna Tansa. Urmau să rămână peste noapte la L.D., soacra lui F.C.C. Ca urmare, omul nu şi-a făcut griji şi, la praznic, a mâncat şi a băut laolaltă cu ceilalţi. Doar că, după înmormântare, între soţie şi mama acesteia a avut loc o discuţie aprinsă pe tema unei datorii. Nervoasă, D.L. şi-a retras invitaţia ca ginerele să rămână peste noapte la ea cu familia. Neavând altă soluţie, F.C.C. a urcat iar la volan, pentru a se întoarce acasă. Din nefericire pentru el, după doar 4 km parcurşi, s-a întâlnit pe drum cu o patrulă a poliţiei. Băuse şi a recunoscut aceasta. La Institutul de Medicină Legală i s-a calculat o alcoolemie teoretică la ora opririi de 1,25-1,30‰.

Magistraţii Judecătoriei au avut nevoie de doar două termene de judecată pentru a pronunţa sentinţa. Judecătorii au reţinut în favoarea inculpatului practic toate circumstanţele atenuante posibile. „Instanţa va reţine că inculpatul a condus pe un drum judeţean, la o oră târzie, când traficul nu era foarte intens, pe o distanţă relativ scurtă. Activitatea ilicită nu s-a soldat cu producerea unui accident rutier, iar valoarea alcoolemiei a fost cu puţin peste limita legală prevăzută de dispoziţiile penale. Inculpatul a acţionat astfel pe fondul unei discuţii contradictorii pe care soţia sa le-ar fi avut-o cu mama acesteia la care trebuiau să înnopteze şi care nu a mai fost de acord să îi găzduiască. În ceea ce priveşte conduita avută după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal, instanţa constată că inculpatul a cooperat cu organele de cercetare penală şi a adoptat o poziţie de recunoaştere a faptei reţinute în sarcina acestuia”, au precizat judecătorii. Aceştia au renunţat la aplicarea unei pedepse lui F.C.C., mulţumindu-se să-i dea un avertisment. 

Comentarii