Un şofer prins băut la volan a scăpat ieftin: judecătorii, impresionaţi de părul lui alb

joi, 12 mai 2022, 22:23
2 MIN
 Un şofer prins băut la volan a scăpat ieftin: judecătorii, impresionaţi de părul lui alb

Pensionarul a fost prins având o alcoolemie de doar 0,72 la mie. I s-a făcut însă dosar penal deoarece a refuzat să-i fie recoltate probe biologice.

Prins băut la volan şi refuzând să i se recolteze probe biologice, un ieşean a fost totuşi iertat de judecătorii. Părul alb al şoferului pare să fi avut greutate în decizia magistraţilor.

Pe 27 iunie 2020, în jurul orei 22.25, poliţiştii au oprit pe strada Molidului din satul Vânători un Peugeot venind dinspre Iaşi. La volan se afla Costel Sandu, în vârstă de 68 de ani. Cum şoferul emana halenă alcoolică şi era euforic, poliţiştii au decis să verifice situaţia cu aparatul alcooltest. A rezultat o alcoolemie de 0,72‰ în aerul expirat. Şoferul a povestit că băuse la un prieten un pahar de vin, înainte de a se îndrepta spre casă. El a refuzat să se lase condus la spital pentru a i se recolta sânge, deşi i s-a atras atenţia că acest lucru reprezintă o infracţiune.

Sandu a fost trimis în judecată pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea probelor biologice, faptă pedepsită cu închisoarea de la 1 la 5 ani. În favoarea inculpatului, magistraţii Judecătoriei au luat în calcul lipsa antecedentelor penale, vârsta, dar şi faptul că îşi recunoscuse fapta. Ca urmare, el a fost condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul termenului de încercare, el va trebui să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunităţii. De asemenea, nu va mai avea dreptul să se urce la volan. Deşi sentinţa a fost uşoară, şoferul a contestat-o, Curtea de Apel urmând să reanalizeze dosarul luna viitoare.

Comentarii