Un student la Medicină din Bârlad, infectat cu COVID, a cerut în instanță externarea

marți, 28 iulie 2020, 08:28
2 MIN
 Un student la Medicină din Bârlad, infectat cu COVID, a cerut în instanță externarea

Pentru că legea votată în Parlament le permite, bolnavii de COVID-19 au început să se plângă magistraților. Astfel, au apărut primii pacienți care solicită în instanță externarea din spitale, dar și români care solicită judecătorilor ieșirea din carantină. Primele contestații au fost înregistrate la judecătorie, la începutul săptămânii trecute.

Instanțele din Bârlad, Suceava, Târgu Mureș și Mediaș s-au confruntat cu primele cazuri de pacienți sau persoane care au atacat în instanță măsura luată de direcțiile de sănătate publică privind internarea și carantina după revenirea din țări înscrise pe lista galbenă.

Prin urmare, în instanța din Bârlad, doi pacienți, care fuseseră internați la spitalul de urgență după ce au fost confirmați cu infecție cu noul coronavirus, au apelat la avocați, cerând externarea pe motiv că sunt asimptomatici. Unul dintre ei era student la medicină.

De asemenea, la Târgu Mureș, a fost un caz deosebit. Este vorba despre o familie de trei persoane, care au avut câștig de cauză, după ce au atras atenția instanței că au fost plasați în carantină la întoarcerea din Suedia, dar că această măsură a fost luată în necunoștință de cauză, în condițiile în care expirase perioada în care țara fusese înscrisă pe lista galbenă, astfel că măsura a fost luată în baza unor date vechi. De altfel, reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică, care au întârziat informarea cu privire la țările pentru a căror întoarcere în România se impune carantina, au primit o amendă de 700 de lei pentru această întârziere. Listele trebuiau publicate în fiecare zi de luni, iar magistrații au intrat pe pagina de Internet a instituției și s-au orientat după datele de acolo.

Aflați amănunte de pe b1.ro.

Comentarii